Дъблинското споразумение не работи така както искаме и не само

...
Дъблинското споразумение не работи така както искаме и не само
Коментари Харесай

Борисов: Дъблинското споразумение не работи и буквално цепи Европа

Дъблинското съглашение не работи по този начин както желаеме и освен разделя, а безусловно цепи Европа. Аз мисля, че с доверието, което имаме между тях, ще намерим един рационален компромис. А компромисът е да се затворят границите, да се влиза единствено през контролно-пропусквателните пунктове, да се изградят центрове за сигурност там, където няма - в Либия, в Турция, да плащаме по тази причина, колкото и да не ни се желае. Дипломацията ни да бъде такава, че да работи за кротичък развой. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг след среща с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш, който е на посещаване в България.

Борисов предложи мигрантите да се настаняват в центрове за сигурност отвън Европейския съюз.

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш съобщи от своя страна, че е значимо Европа да намерения над Шенгенското пространство. Не разбираме за какво Гърция е в Шенген, а България, Хърватия, Румъния не са, съобщи Бабиш.

Чешкият министър председател също бе безапелационен, че Дъблинското съглашение не работи дейно, изключително в частта за квотите за разпределението на бежанците. Затова той се надява още по време на българското председателство на Европейски Съюз да стартира смяната на съглашението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР