Да запазим училището като средище за децата“ – това е

...
Да запазим училището като средище за децата“ – това е
Коментари Харесай

Ще ескалира ли напрежението заради онлайн обучението

„ Да запазим учебното заведение като средище за децата “ – това е, в която единствено за 24 часа от основаването й са се присъединили 1800 души. Групата адресира до институциите отворено писмо против отдалеченото образование .
„ Това, което следва и се обрисува изрично е, че няма подготвеност у българските ръководещи да провеждат присъствена образователна година , тя ще бъде трета подред “, съобщи пред БНР Магдалена Абаджиева, майка на две деца в учебна възраст, която е лингвист и лекар по лингвистика.

Става въпрос към този момент за спасяването на децата “, безапелационна е Абаджиева, която показа, че получава десетки писма от разтревожени от следващата образователна година с неприсъствено образование родители.

В обществото доминира желанието за присъствено образование . Трябва да има държавническо решение, акцентира филологът.

 Снимка: Рixabay

„ Децата губят способността си да пишат на ръка и да предават наличие със лични думи . Писането на ръка е извънредно значимо, по този метод се създават качества за изложение “, очерта един от проблемите на онлайн образованието Магдалена Абаджиева. 

Отглеждаме деца, които ще имат понижени умствени качества , добави тя.

Според Абаджиева онлайн образованието лимитира художественото мислене на децата и въображението. По думите й е намалял и ползата към четенето поради отдалеченото образование.

Училището с лека ръка се прежалва, означи тя.

„ При продължаваща липса на реакция, ние няма да имаме различен избор, с изключение на да предприемем протестни дейности . Протестът се готви. “

 Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вече близо трета година живеем в рискова обстановка от позиция на медицината, която ни се споделя, че би трябвало да я приемем като естествена , коментира в предаването „ Преди всички “ Цветана Милчева, учител по български език и литература с над 30-годишен стаж.

Въпросът е каква е цената. Що за живот е този, който ние би трябвало да припознаем като естествен? Училището е доказателство, че ние вършим някакви опити да надмогнем това тестване. То е екзистенциално. “

Милчева е подкрепила отвореното писмо в поддръжка на присъственото образование. Тя се базира на персоналните си наблюдения от последните две години образование в електронна среда, като го назова „ отсрочено учебно заведение “.

Отказвам да приема, че най-голямата заплаха за обществото са отворените учебни заведения “, посочи Цветана Милчева.

„ Искам някой да ми изтъкне съществени доказателства, че отворените кръчми са по-малка заплаха от отворените учебни заведения. “

50% присъствено образование е извънредно незадоволително . Другите 50% не престават да са в перманентна почивка “, безапелационна е преподавателката по български език.

Освен оцеляване във физически смисъл на думата, ние би трябвало да оцелеем като индивиди , уточни още Цветана Милчева.
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР