Да увеличиш богатството си с над 1100% за година. Въпреки

...
Да увеличиш богатството си с над 1100% за година. Въпреки
Коментари Харесай

Да увеличиш богатството си с 1100% за година: Инвеститорът, който спечели $76 милиарда през 2020-а

Да увеличиш благосъстоянието си с над 1100% за година. Въпреки корона рецесията и тежкото положение, в което се намират огромните стопански системи в света, най-заможните хора в света съумяха да усилят благосъстоянието си неведнъж. А един от тях забогатя осезаемо повече от останалите.

Ако се има поради кой е нараснал положението си с най-голяма стойност, то това е Илън Мъск, който сред март 2020 и март 2021 година е забогатял с близо 140 милиарда $. Друг обаче е водачът що се отнася до процентно нарастване на благосъстоянието.

Значително пред останалите в това отношение е американският предприемач и вложител Дан Гилберт. За този интервал неговото благосъстояние се е нараснало с впечатляващите 1172%.

Иначе казано в случай че през март предходната година той е управлявал с активи от 6,5 милиарда $, то през днешния ден те са 82,7 милиарда $. Така за 12 месеца Гилберт е добавил над 76 милиарда $ към чистото си положение.

Въпреки това Дан Гилберт остава доста по-непознат отвън рамките на Съединени американски щати за разлика от Илън Мъск. Така че кой е той?

Бизнесменът е индивидът, който стои зад днешната най-голяма компания за ипотечни заеми в Щатите - Quicken Loans, в началото носеща името Rock Financial. Бизнесът влиза в холдинга Rocket Companies, който през 2019 година е генерирал доходи от 5,1 милиарда $, а единствено за първата половина на 2020 година е отпуснал заеми в размер на 124 милиарда $.

Дан Гилберт е роден през 1962 година в Детройт. След довеждане докрай на лицей той учи право в държавния университет Уейн. Успоредно с това той стартира да работи като брокер в фамилната компания на родителите си с активност в региона на имотния бранш.

През 1985 година, когато е едвам на 22 години, той вижда опция в възходящото търсене на ипотечни заеми. Тогава основава дребна компания, в която му оказва помощ и неговия брат Гари. За няколко години сдружението се трансформира в водач в своя сегмент, а през 1999 година Гилберт взема решение да го продаде за 532 милиона $ на Intuit. Само 3 години по-късно си го връща назад против 64 милиона $.

Към днешна дата Дан Гилберт има 79% от акциите в основаната в Детройт компания. Освен него предприемачът има вложения в хотели и казина в същия град.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР