Да сложите край на една връзка никога не е лесно.

...
Да сложите край на една връзка никога не е лесно.
Коментари Харесай

10 начина да останете приятели с бившия си след раздялата

Да сложите завършек на една връзка в никакъв случай не е елементарно. Каквито и да са аргументите за това решение, съвсем постоянно ще има подозрение дали постъпвате вярно. Много е допустимо да продължите да имате усеща към досегашната си половинка и нищо да не може да промени това. Ако сте имали незабравими моменти дружно, несъмнено ще желаете той да остане в живота ви и да продължите да имате положителни другарски връзки. Това обаче е внимателен миг и множеството мъже биха имали съмнения дали желаят да продължат да бъдат близки с досегашната си обичана, тъй като не знаят дали ще понесат да виждат по какъв начин тя се среща с други мъже. Има няколко основни метода да продължите да бъдете другари и след раздялата:

Първо се разделете по подобаващ метод.

Чисто другарство може да се случи, единствено в случай че вие и някогашният ви сте имали позитивен завършек на връзката си. Без значение какъв брой тежка е била битката ви и какъв брой мъчителна е била раздялата, и двамата би трябвало да разрешите зряло казуса. Преди да се отдалечите, уверете се, че сте се извинили един на различен и сте се съгласили просто да запазите положителните мемоари от връзките си.

Простете изцяло.

Може да не се случи за една нощ, само че бъдете подготвени да дадете цялостната си амнистия на някогашния си за болката, която той ви е предизвикал. Не можете да бъдете другари с него, в случай че към момента имате завист към този човек.

Получете неговата амнистия.

Може и да не е бил този, който е наранил вас, а вие него. Извинете се откровено и се уверете, че той също ви е дал прошка за прегрешенията, каквито и да са били те. Вероятно ще отнеме време, само че откакто раните заздравеят и двамата сте си дали амнистия, е допустимо към този момент да си създадете мощно другарство.

Дайте си пространство.

Да не се виждате или поддържате връзка между тях, до момента в който се възстановявате от раздялата, може да улесните процеса. Дайте на себе си и на някогашния си пространство да се излекувате. Това значи да не се свързвате с него, до момента в който не разберете, че и двамата към този момент сте се възстановили.

Отделете време за изцеление.

Не се насилвайте да продължите напред незабавно. Колкото повече се принуждавате това да се случи, толкоз по-дълго ще отнеме. Затова си позволете задоволително време и пространство, с цел да приемете, че връзката ви е завършила. Не се насилвайте да се чувствате комфортно към него, в случай че към момента не сте подготвени.

Избягвайте да разпространявате злословия за някогашния си.

Без значение какъв брой сте смутени от раздялата и някогашния си, контролирайте се да не казвате отрицателни неща против него или да разкривате неговите секрети. Така ще му покажете, че въпреки и към този момент да не сте двойка, го цените като човек и другар и не желаете да го нараните.

Не го игнорирайте.

След като се срещнете, инцидентно или предстоящо, не се правете, че не го виждате. Усмивката или късият привет няма да навредят. Не е нужно да се държите по този начин, като че ли нищо не се е случило, само че най-малко можете да бъдете общителни един с различен.

Дръжте се  така, както когато срещнете остарял другар.

Винаги, когато е наоколо, се отнасяйте с него като със остарял другар, с цел да избегнете несръчност. Поздравете го с жизненост и висока сила, като че ли просто се радвате да видите остарял прочут. Можете да се шегувате и да задавате нормалните въпроси, които приятелите се питат един различен, да вземем за пример „ Как си? “, „ Всичко наред ли е при теб? “, „ Какво ново? “ и така нататък Това би помогнало и на някогашния ви да се успокои. Може да е неловко първоначално, само че в случай че се срещате постоянно, това би станало нещо изцяло естествено в дълготраен проект.

Отнасяйте се повърхностно един към различен.

Когато сте един до различен, се дръжте повърхностно. Избягвайте да задавате прекомерно персонални или интимни въпроси, които могат да бъдат тълкувани неправилно. Просто говорете за непринудени тематики като времето и настоящите събития. Не показвайте особено отношение един към различен. Запомнете, вие сте единствено другари. Отнасяйте се с него по този начин, както с останалите от компанията.

Не се връщайте към тематики от предишното.

Освен в случай че не е належащо и знаете, че и двамата към момента не сте траяли изцяло, избягвайте тематики, които биха довели до диалог за предходната ви връзка. Не забравяйте, че сте поставили край, тъй че няма потребност да разкривате къде се е объркало или по чия виновност е раздялата. Не желаете да отворите още веднъж рани и да прекъснете актуалната си другарска връзка. Не любопитствайте дали в този момент той е почнал нова връзка с различен човек, тъй като това може да ви нарани, даже и да не го вярвате.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР