Да си признаем - колкото и да сме наясно с

...
Да си признаем - колкото и да сме наясно с
Коментари Харесай

Как да се преборим със стреса с няколко лесни трика?

Да си признаем - колкото и да сме наясно с вредите, които нанася стресът на тялото ни, мъчно е да го ограничим. И тук не става въпрос единствено за проблемите на работното място. Тепърва стартира подготовката за коледните празници, която сигурно ще увеличи стойностите на стресовите хормони.

Стресовите обстановки са неизбежни. Как обаче можем да съхраним оптимално здравето си? Каналът във vbox7 демонстрира няколко лесни трика за справяне със напрежението:

Хранете се добре

Често в стресови обстановки хапваме, едвам не сме гладни, а и не обръщаме внимание на храната. " Когато сме под стрес, постоянно консумираме богати на захар храни и питиета ", разяснява диетологът Азмина Джовинджи. Така се подвига серотонинът, а тялото се усеща по-добре, само че за малко. Диетолозите поучават да отделим задоволително време за хранене и да го създадем на друго от бюрото в работата място.
               

A post shared by (@smoothie_planet) on Nov 25, 2019 at 2:23am PST

Тренирайте

Много хора са уверени, че фитнесът е отегчителен, а и че нямат време за нищо друго - йога, кросфит, пилатес. Въпреки това е хубаво да намерите време, тъй като тренировките понижават равнищата на напрежението.
               

A post shared by (@thisjuliansmith) on Nov 25, 2019 at 3:27am PST



Потърсете професионална помощ


Ние, българите, имаме едно мислено, когато чуем, че някой върви на психолог. Но тази специалност съществува и е напълно обикновено да отидем при експерт, с който да поговорим. Помнете, всичко е направено за хора!-->
               

A post shared by (@dr.med.kazantsev) on Nov 24, 2019 at 7:14pm PST

Спете добре

Знаем, че звучи елементарно да се каже, само че това е сигурен метод да се справите със напрежението. Сънотворните обаче са нож с две остриета. Пийте ги, единствено в случай че сте се съветвали с персоналния си доктор. И помнете, че са краткотрайно решение.
               

A post shared by (@hotcocoareads) on Nov 24, 2019 at 8:18am PST

И помнете...

Работата не е всичко! Живеем в общество, което издига работата и професионалната позиция в фетиш. Ако стресът на работното място ви идва допълнително, задайте си въпроса - какъв брой тъкмо ви е нужна тази работа? Не забравяйте, че всяка страст се отразява на здравето ви в вероятност.
               

A post shared by (@hustletouch) on Nov 23, 2019 at 8:45am PST
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР