Да си поръчаш бюро от огромна световна верига и повече

...
Да си поръчаш бюро от огромна световна верига и повече
Коментари Харесай

Стига ли 1 месец на ИКЕА да спази 7-дневния срок за доставка?

Да си поръчаш бюро от голяма международна верига и повече от месец да не знаеш какво се случва с поръчката ти, а когато си поискаш парите, да ти отговорят, че имейлът ще бъде обработен до 10 работни дни. С този проблем се сблъскват много хора решили да употребяват онлайн услугите за поръчка на мебели от ИКЕА .
Прочетете още
Рефие Кабакова си поръчва бюро онлайн на уеб страницата на веригата на 19 декември 2022г. , като за него незабавно заплаща с дебитна карта сумата от 496 лв. – 469 за бюрото и още 27 лв. за доставка. Поръчката незабавно е призната , а парите са изтеглени от картата ѝ. Срокът за доставката е 7 работни дни , а след тяхното приключване стартира и „ ходенето по тъгите ” на Рефие пробвайки да разбере какво се случва с бюрото ѝ.



След голям брой диалози, имейли и прекачване на отговорност, на дамата е казано, че казусът е във фирмата-доставчик, а от нея тя по този начин и не получава съответна информация по кое време тъкмо ще получи бюрото си.



След повече от 2 седмици, на 5 януари 2023г. Рефие взема решение да откаже поръчката си и да потърси парите си назад . Тогава обаче стартира нова порция диалози и имейли, а парите и до ден сегашен не са получени. На 5 януари тя получава имейл, че транспортната компания за доставка ще върне с приоритет бюрото на ИКЕА, а когато това се случи, тя ще получи парите си назад. На 9 януари Рефие още веднъж се пробва да се свърже с веригата и получава отговор на 16 януари , който гласи:

„ Натоварването на запитванията към магазин ИКЕА е по-интензивно от естественото – към сегашния миг имаме голям брой поръчки. Екипите ни работят старателно, с цел да извършат нужните инспекции и да отговорят на Вашия имейл в период от 10 работния дни.



Към днешна дата , към този момент повече от месец от началото на сагата, Рефие няма нито бюро, нито върнати пари , нито нерви да се разправя повече.

Случаят доста прилича различен сходен от месец ноември 2022 година. В историята, която ви разказахме тогава, пловдивчани бяха възпрепятствани да употребяват новия си имот  повече от 2 месеца , защото мебелите им, поръчани онлайн магазина на  ИКЕА  и заплатени на 14 септември тази година към момента не бяха доставени, а връщането на парите забавено. От тагава в медията ни постъпиха няколко идентични сигнала на разнообразни хора от страната, които алармираха за забавени доставки.

Тогава медията ни изпрати питане до веригата и сезира КЗП за проблема. От ИКЕА отговор не получихме, само че от комисията за отбрана на потребителите се свързаха с клиентите.

Репортер на  TrafficNews  също потърси информация от ИКЕА. Обадихме се на предоставените телефони с готовност да се свържем с  пресцентъра  на магазина. Операторът обаче ни изясни, че с този отдел можем да се свържем единствено като дойдем на място в централата в София или изпратим имейл.

На 22 ноември 2022 година изпратихме медийно питане на формалния имейл на ИКЕА по отношение на позицията на веригата, на което получихме автоматизиран отговор, че екипите работят старателно и ще се свържат с нас в границите на 5 работни дни. До през днешния ден, отговор към момента не е получен.

Седмица по-късно, медията ни сезира и комисията за отбрана на потребителите в България във връзка множеството сигнали, от където получихме входящ номер за запитването, само че за жалост съответен отговор на поставените въпроси за момента нямаме.

След издание на материала парите на пловдивчаните бяха върнати за по-малко от 48 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР