Да си опозиция, значи да си изправен срещу властта. Значи

...
Да си опозиция, значи да си изправен срещу властта. Значи
Коментари Харесай

Зарков: Да си опозиция, значи да застанеш на пътя на многомилионни интереси


" Да си съпротива, значи да си изправен против властта. Значи да вбесиш доста мощни хора, да застанеш на пътя на многомилионни ползи. Това е опозицията в България и имаш единствено един бранител - публичното мнение, което в интервал на рецесия някак си се свива към себе си ". Думите са на зам.-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков, който нощес бе посетител в " Панорама " по Българска национална телевизия.

Властта се възползва, стартира да дава обещание храна, вода. Не е елементарно да си съпротива. Още повече, че когато си съпротива на едно безконтролно държавно управление, носиш още по-голяма отговорност, съобщи още депутатът социалист.

След промяната на няколко правосъдни министри нещата в правосъдната система не се усъвършенстват, а тъкмо противоположното, сподели Зарков.

По отношение на правораздаването и правосъдната промяна, през последните три години и половина ние бяхме ръководени от най-некомпетентното държавно управление до момента. Това направи по този начин, че към страната ни, на която и преди не се гледаше добре от позиция на върховенството на закона, се сложи клеймо. То беше обективирано в отчети, в мониторингов механизъм. За нашата страна се написа в европейските вестници под заглавия, почтени за филм на Гай Ричи, изясни социалистът.

Той разяснява и настоящата тематика за контрола върху основния прокурор и предлагането на ГЕРБ за основаването на специфична фигура, която да го проверява: „ Не мога да си показва какво ще работи прокурорът, който ще би трябвало да проверява единствено основния в продължение на 7 години. Не единствено, че не мога да си го показва, само че няма и от кое място да го видя по какъв начин би работил. Никъде по света няма такава структура “.

По думите на Зарков държавното управление е безусловно некадърно по тематиката за правосъдна промяна, като я оставя в ръцете на обособени депутати от ръководещото болшинство, които, заимствали хрумвания оттук-оттам, ги вкарвали в Народното събрание и ставало „ нещо ужасно “ – признати противоречащи се разпореждания и анулация на закони, които не са влезнали в действие.

Крум Зарков изясни казуса на предлагането на ГЕРБ: „ Проблемът не е в юридическата неспособност дабъде разследван основния прокурор, а във фактическата неспособност това да се случва. Тук има един доста по-прост излаз от това да се основават неразбираеми фигури и той е избрани прокурори, които отхвърлят да образуват произвеждане, би трябвало да могат да бъдат тествани в съда. Защото казусът се намира в отводите по следствие. По този метод ще може да се излезе от йерархията и пред съда да се ревизира за какво даден прокурор е отказал да проверява основния “.

На въпрос на водещия Бойко Василев за доброволческата самодейност на депутатите на Българска социалистическа партия, заместник-председателят на левицата в Народното събрание отговори: „ Доброволчеството е алегоричен акт и ние го вършим уверено. Това, което ми направи усещане в болничното заведение, в която оказвам помощ, е нейното положение. И освен на съответната, само че и на доста български лечебни заведения. Условията, в които работят лекарите, там, където си почиват от 12 и 24-часови смени – фактът, че нямат обикновени условия. Ако използваме постоянно употребяваната метафората, че коронавирус е като война, то нашите лекари работят във военни условия по принцип “. Зарков посочи, че доброволчеството на социалистите по лечебни заведения надалеч не изчерпва активността на левицата в региона на опазването на здравето. Той напомни, че Българска социалистическа партия е внесла избор на съмнение поради здравната политика на държавното управление, само че и също десетки пъти е внасяла оферти за смяна на статута на лечебните заведения и за основаването на нова здравна политика. „ Правителството също се беше заело с такава, само че нищо не се случи “, посочи депутатът-социалист.

Според Крум Зарков би трябвало да се отнесем доста отговорно по въпроса с коронавирус имунизацията. Той показа, че персонално би се ваксинирал и би апелирал всеки да го направи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР