Да си женен повече от 70 години никак не е

...
Да си женен повече от 70 години никак не е
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II и принц Филип - любов до края

Да си женен повече от 70 години по никакъв начин не е елементарно. А щом това е обвързвано и с кралски отговорности – задачата става съвсем невъзможна. Но бракът на Елизабет II и принц Филип е оцелялала и е образец по какъв начин една връзка, която е била непрекъснато под светлините на прожекторите, може да издържи. 

Кралица Елизабет II и принц Филип са трети братовчеди и затова се срещат доста млади. Още на 13 години Елизабет се влюбва в него, което не се харесва на родителите й. Крал Джордж VI не утвърждава избора на щерка си  за предстоящ брачен партньор. 



Твърди се, че кралят освен не харесва, само че и се нервира от силния му и буен смях, както и от неговите обноски. Но в последна сметка... любовта побеждава и Елизабет II съумява да се омъжи за мъжа, за който желае. 

На Филип Маунтбатън също не му е доста елементарно. Той има гръцко, датско и немско кралско родословие. Първата стъпка, с цел да се ожени за кралица Елизабет II, е да стане английски гражданин, като се отхвърля от правото си на заместничество на гръцкия и датския престол. Любопитното е, че нито един член от неговото семейство не е позволен да участва на сватбата му с Елизабет на 20 ноември 1947 година в Уестминстърското абатство в Лондон. 



Когато приказваме за кралска женитба, на разум ни идват прилагателни като блестяща, елегантна, екстравагантна... За Елизабет и Филип обаче нещата не стоят по този начин. Втората международна война е завършила две години по-рано и Елизабет  употребява купони, с цел да заплати роклята си

След коронацията й през 1953 година той остава херцог на Единбург, а  през 1957 г.  получава купата принц. Според слуховете тази купа трябвало да облекчи напрежението в брака.   



Двойката в никакъв случай не се държи за ръце на обществено място, защото вярва в полезностите на тяхното потомство. Те също по този начин имат и две обособени спални, които са свързани . Целта е деловитост – в случай че някой има потребност да се отдели от другия за малко, това е съвършеният метод да го направи. 
 Принцеса Маргарет и лорд Сноудън – една от най-ексцентричните двойки 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР