Да сготвиш сам храната си невинаги е лесна задача. В

...
Да сготвиш сам храната си невинаги е лесна задача. В
Коментари Харесай

Трикове за почистване на готварската печка

Да сготвиш самичък храната си не всеки път е лесна задача. В забързаното си всекидневие всеки от нас постоянно прибягва до по-бързия и елементарен вид за хранене – поръчката на подготвена храна. От друга страна, някои от Вас евентуално към момента избират да готвят и да разчитат на личните си умения с готварската печка. Ако сте от този вид хора, елементарно ще се досетите, че всеки апарат има потребност от качествена поддръжка.

Почистването на готварската печка е наложителна активност, не по-малко значима от техническата ѝ поддръжка. Тук ще разгледаме няколко потребни трика, които да Ви оказват помощ при почистването на готварската печка, и най-много на главните ѝ детайли, елементарно и без потребност от прекомерно доста време.

Почистване на решетките

Това е модул, с който всяка готварска печка разполага. Независимо дали употребявате остарял или нов модел, фурната сигурно има решетка. От своя страна, тя сигурно постоянно се замърсява от приготвянето на печива, ястия или десерти. В случай че отлагате този проблем във времето, той сигурно ще се задълбочи, а почистването ще се трансформира в сложна задача. Редовното разчистване на тази част от готварската печка е изрично нужно и не би трябвало да бъде пренебрегнато.

Ръчно разчистване

Замърсяването на готварската печка се случва извънредно елементарно. Знае го всеки, който готви независимо вкъщи. Ето за какво е нужно в точния момент да се справите с постоянните загаряния и петна. В случай че желаете да избегнете прекомерно нападателните почистващи препарати, можете да заложите на лесни и ефикасни способи, подобаващи за тази цел. Содата за самун прави чудесна работа при разчистване на цялостната повърхнина на фурната и твърдите елементи на готварската печка. За задачата направете гъста примес от сода за самун и вода. Нанесете получилата се каша по нечистите повърхности благодарение на гъба. Оставете да подейства няколко часа и деликатно отстранете наслоилите се замърсявания.

Лесните способи

Засъхналите петна по вътрешността на фурната могат да бъдат отстранени елементарно благодарение на оцет. За задачата напълнете с тази течност термоустойчива купичка, поставете я във включената фурна и я оставете, до момента в който оцетът стартира да кипи. След като оцетът изстине, отворете фурната и забършете влагата от стените. Заедно с нея ще отстраните и огромна част от натрупалите се мазнини.

Гладките детайли

Стъклените, гладки повърхности на готварската печка постоянно събират мазнини. Ето за какво, с цел да се справите с тях, е необходим първокласен асистент. Лесен способ е потреблението на примес от вода и оцет. Този домакински почистващ препарат се оправя елементарно с наслоилите се по малката врата и гладките повърхности мазнини. Използвайте мека гъба и леки придвижвания, до момента в който почиствате.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР