Да се стимулира грамотната и работещите семейства, това беше решено

...
Да се стимулира грамотната и работещите семейства, това беше решено
Коментари Харесай

Каракачанов: Решението на ГЕРБ за пренасочване на парите от детските надбавки разделя обществото

„ Да се подтиква грамотната и работещите фамилии, това беше решено на съдружен съвет - да бъде махнат имущественият ценз, с цел да може и тези, които получават естествени приходи, да получават надбавки. Практиката е извънредно порочна, надбавки да се дават на фамилии с ниски приходи и от това нещо виждаме взрив на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и необразованата раждаемост. Нашата концепция беше хората да усетят, че страната не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на държавното управление. В един миг група депутати от ГЕРБ взеха решение, че това не е заслужено. Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да подтикваме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост “. Коментарът направи пред БНР вицепремиерът и министър на защитата.
По думите му е нелепост да разделяш обществото за следващ път, визирайки проекта на ГЕРБ да насочи за по-високи заплати в Министерство на вътрешните работи и месечни добавки на медиците.
„ Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на служителите на реда. И какво ще реализираме с това? Полицаите са хора с достолепие и отхвърлиха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи против други. Това е несериозно като метод и е контрапродуктивно “.
Вицепремиерът разяснява и тематиката „ “:
„ България поддържа участието на Северна Македония в Европейския съюз, само че откакто тя поеме съответните задължения по противоречивите въпроси. Когато това бъде решено, ще дадем единодушие за започване на съответните договаряния “.
 Каракачанов в Народното събрание: Никой не е оказвал напън върху държавното управление поради районен съд Македония Каракачанов в Народното събрание: Никой не е оказвал напън върху държавното управление поради районен съд Македония
Натиск върху българското държавното управление за позицията му във връзка бъдещото участие на Северна Македония в Европейски Съюз не е оказван. Това съобщи в...
Той назова „ нелепости на търкалета “ обвързването на прекъсването на Северна Македония към Европейския съюз с услуга за Русия:
„ Чия съветска позиция обслужваме? На тези в Скопие, които 70 години имат идеология, създадена в Москва - за обособена македонска нация, която няма нищо общо с българите, и една процедура и политика на Скопие през последните 30 години за отказване на българския темперамент на историята на географската област Македония, заграбване на български национални герои. Всъщност Скопие организира тази руско-коминтерновска политика. А България прави тъкмо противоположното.Не можеш да създаваш подправена еднаквост въз основата на кражба на непозната история.Държавни чиновници, част от държавното управление на Северна Македония, са едни от най-агресивните и най-грозните плювачи против България. Ако позволим това да продължи, в Европейски Съюз ще вкараме подобен голям проблем, който ще касае освен нашата история, само че и тематиката с националната ни сигурност, а ще основава и проблеми на самия Европейски съюз.Управляващите в Скопие си показват Европейски Съюз като Съюз на съветските социалистически републики, в който имаше социалистически страни, които в случай че се сдърпат между тях, тичат в Москва и там е арбитърът, който преценя. Европейски Съюз обаче е от страни с едноправни и равноотговорни страни, когато има страна със забележки към друга, останалите се преценяват “.
Каракачанов разяснява и:
„ Хората всеобщо не престават да не съблюдават ограниченията. Предпазването зависи и самото общество... Още лятото започнах да приказвам, че е належащо в тази обстановка политиците и институциите да си подадат ръка и да работят в интерес на обществото. Нито от президента, нито от Българска социалистическа партия съм чул нещо действително и съответно. Ако казваш, че държавното управление ръси пари наляво и надясно, кажи по какъв начин и къде тъкмо да бъдат изръсени тези пари “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР