Да се работи от вкъщи, да се избягват пътуванията -

...
Да се работи от вкъщи, да се избягват пътуванията -
Коментари Харесай

Срещу коронавируса в Германия - с търпение, солидарност и дисциплина

Да се работи от у дома, да се заобикалят пътуванията - до началото на януари. Канцлерката Меркел и министър-председателите на федералните провинции се произнесоха за рестриктивните мерки, които важат в Германия поради пандемията.

" Стигнахме до добър край ", заключи канцлерката Ангела Меркел след траялата с часове полемика с министър-председателите на федералните провинции, отдадена на разпоредбите, които ще важат в Германия през декември. Меркел благодари на германците, че се преценяват с рестриктивните мерки, в същото време означи, че обстановката не разрешава да се анулират ограниченията от ноември. " Хората чакат изясненост около празниците ", бе изтъкнато, както и обаче - че би трябвало да се заобикалят непотребните контакти и по опция да се остане у дома. " Търпение, взаимност и дисциплинираност ", това се чака от хората, акцентира Меркел.

По опция да се работи от у дома, да се заобикалят пътуванията, рестриктивните мерки към този момент остават - до началото на януари. Извън това има условия за обслужването на клиенти в магазините - за размера на площта на клиент, в случай че става дума за провинции с по-малък брой инфектирани - за тях условията няма да важат. Контактите би трябвало да се свеждат до петима души от две семейства, с концепцията по коледните тържества да стане допустимо да се съберат до десетима души.

" Контактите би трябвало да се лимитират, с цел да се ограничи разпространяването на болестта " - това е главното обръщение от вчерашната среща на канцлерката с министър-председателите на федералните провинции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР