Да се изгради паметник на Невена Коканова в родния ѝ

...
Да се изгради паметник на Невена Коканова в родния ѝ
Коментари Харесай

Предлагат да се издигне паметник на Невена Коканова в родния ѝ град Дупница

Да се построи монумент на Невена Коканова в родния ѝ град Дупница, предлага художникът и музикант Николай Табаков.

Това ще даде мотив още веднъж да се заприказва за огромната актриса, да се показа неизказаното и ще припомня на феновете ѝ къде е родена, съобщи Табаков.

Идеята може да се реализира за 2-3 години, през които да се съберат парите, да се направи планът, както и самият монумент.

Моята концепция е паметникът да бъде в цялостен растеж, бронзов, класическо произведение на изкуството. Да бъде хубав, като Невена Коканова. Едно такова нещо, обаче, коства скъпо - сред 30 и 50 000 лв.. Иска ми се това да тръгне от Дупница. Един монумент е прекомерно безценен и огромен, с цел да бъде напълно в Дупница. Но в случай че може да тръгне от Дупница като концепция, да се завърти колелото, да обиколи цяла България, целия свят и след две-три години да се завърне отново в Дупница тази концепция, разяснява Табаков за концепцията.

Ако едно такова нещо се реализира, ще даде ново самочувствие на хората, че освен страната може да прави такива неща. Едно обединяване на хора също би могло. Ако поставим нужните старания и не се откажем без време, нещата ще се случат и след 2-3 години, дай Боже, в Дупница да има монумент на Невена Коканова, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР