Да се говори за криза в Байерн (Мюнхен), когато отборът

...
Да се говори за криза в Байерн (Мюнхен), когато отборът
Коментари Харесай

ПСЖ извади наяве кризата в "Байерн"

Да се приказва за рецесия в " Байерн " (Мюнхен), когато тимът води в Бундеслигата със 7 точки задатък, може да изглежда някак пресилено. Но тя е реалност - игрова и управническа, като това се видя чудесно при загубата с 2:3 от " Пари Сен Жермен " в първия 1/4-финал в Шампионската лига.

Нещата за баварците започнаха да куцат някъде при започване на годината, когато отборът записа две следващи загуби, като едната от тях (от " Холщайн " ) бе с цената на отпадане от шампионата за Купата на Германия. Последвалото продобиване на международната клубна купа и серията от 7 следващи победи във всички шампионати обаче очевидно не са решили проблемите.

И това се видя ясно против ПСЖ. " Байерн " имаше огромно предимство - 31 удара към вратата на гостите против 7 на сметката на парижани. И все пак загуби и е на крачка от отпадане от шампионата, респективно и от сдаване на трофея.

За тим от международна класа като гранда от Мюнхен наподобява необичайно, че неналичието на един-единствен състезател - Роберт Левандовски, може да се отрази по подобен метод на успеваемостта в офанзива. Нелогично слаба за класата на баварците бе и играта в отбрана, най-много на Жером Боатенг. Но нещата не опират единствено до игрови малшанс и кадрова липса, а и до управнически спор.

Вече не е загадка, че има остри различия сред треньора Ханс-Дитер Флик и спортния шеф Хасан Салихамиджич. " Билд " даже твърди, че един от двамата ще напусне и все още наподобява, че ще това е Флик, в случай че не получи по-големи пълномощия за трансферната политика. Отпадане от Шампионската лига единствено би форсирало развоя.

Нищо че зад тила на Флик има извоювана купа, Купа и Суперкупа на Германия, Шампионска лига, Суперкупа на Европа и световно клубно състезание. А 2:3 от ПСЖ бе първата му загуба в ШЛ въобще (досега имаше 15 победи и 1 равенство).

Впечатляващо е, че Ханзи не показа обществено проблемите и даже не разкритикува футболистите си: " Доволен съм от показаното от моя тим. Играхме футбол на топниво и не се предадохме до самия край. Комплименти за играчите ми. Ще създадем всичко по силите си да достигнем до полуфиналите ". Въпросът в този момент е до каква степен ще е сполучлива реакцията в реванша на 13 април.

Що се отнася до ПСЖ, то френският първенец сподели задоволително добра успеваемост, съчетана със страхотна игра на вратаря Кейлор Навас, с цел да реализира едвам втората си победа над " Байерн " в историята (от общо 5 мача) и да прекъсне сполучливата серия на противника от 19 мача без проваляне (18 победи и 1 равенство).

Над всички още веднъж бе Килиан Мбапе, който затвърди поръчката си да е една от звездите на тазгодишния шампионат. С двете си попадения той стана вторият по ефикасност французин в плейофната фаза на ШЛ (13 гола). Пред него е единствено Карим Бензема ( " Реал " ) с 19. Мбапе се изравни и със Златан Ибрахимович по сбор голове за ПСЖ в Шампионската лига - по 20. Напред остана само Единсон Кавани (30 гола).

Треньорът Маурисио Почетино обаче остана реалист.  " Резултатът от първия мач е добър, само че знаем, че реваншът ще е сложен. Искаме да повторим това показване след седмица. Измъкнахме се от сложна обстановка против най-хубавия тим в Европа. Поздравленията са напълно за футболистите. Тяхната класа е това, което би трябвало да подчертаем ", сподели аржентинецът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР