Да се доверяваме ли на изкуствения интелект? Трябва ли да

...
Да се доверяваме ли на изкуствения интелект? Трябва ли да
Коментари Харесай

Каси Козирков, "Гугъл": Човечеството се намира в изцяло нова ситуация на комуникация с машините

Да се доверяваме ли на изкуствения разсъдък ? Трябва ли да се отнасяме с него като със умишлено създание? Как да създадем по този начин, че машинното образование да служи на хората. Отговорите на тези въпроси даде Каси Козирков от " Google ". Тя е основен академик по решенията в " Google " и беше посетител на форума " Уебит ".
" Google " в действителност има много какво да изяснява, откакто освободи своя инженер Блейк Лемойн . Леймон алармира, че чатботът " ЛаМда “ е напреднала толкоз, че е развила лично схващане, та дори изискал да й наемат юрист. Е, в посланията от София, които един от топ учените на " Google ", Каси Козирков, насочи към програмистите и водачите на публичното мнение, тематиката за " ЛаМда “ не беше нито един път упомената, само че от самото начало висеше като това " едно на разум “, което важи за разбирането на изкуствения разсъдък и неговата роля в обществото.

Каси Козирков от  " Google " споделя:

" В момента програмистите и човечеството се намират в напълно нова обстановка на връзка с машините . Такава, която освен ни доближава към естествения метод на комуникиране посред ни, само че и това, че изчислителната им мощност е задоволителна, машините да обработват милиардите образци, които им даваме ".

Вместо да образоваме машините с хиляди редове код, вършим това с образци, в които машината би трябвало сама да търси модели и да основава рецепта за себе си по какъв начин да реализира това, което ние желаеме от нея. Ние вършим това и в връзката си с хората. Много е елементарно да дадем указания – " направи това първо, това второ, това трето…. “, обаче има задания, за които ни е мъчно да разбираем по какъв начин да се стигне до стремежи резултат. Като хора знаем по какъв начин наподобява една котка, да вземем за пример гледаме хилядите пиксели на фотографията и мозъкът ни споделя – " А, ето – има триъгълни уши. “. Можем да я класифицираме като котка, само че, в случай че котката има плоски уши? Това решение за систематизиране дали ще работи, в случай че е изкуствен интелект? Да, в случай че дадем на изкуствения разсъдък доста данни, от които той да се " учи “. 

Каси Козирков напомня, че хората не помнят, че технологията идва от хората , които я основават, с цел да осъществят желанията си.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Добро мир Видев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР