Да преодоляваш стълби, вместо удобно да се возиш на асансьор,

...
Да преодоляваш стълби, вместо удобно да се возиш на асансьор,
Коментари Харесай

Ласка Ненова избра ново развитие в живота си, за да реши здравословен проблем



Да преодоляваш стълби, вместо комфортно да се возиш на асансьор, да се наслаждаваш на разходката, осъзнавайки, че по този начин се грижиш за здравето си, да караш колело, да се движиш и да споделяш тази наслада за тялото и душата си за другите – към това предизвикат Ласка Ненова и съидейниците ѝ от " БГ Бъди деен ". 
" Аз, когато растях като една млада амбициозна дама, доста желаех да бъда в управническия бранш и доста дълги години учех и се борех, ходех на стажове, няколко образования и съвсем 16-17 години следвах тази фантазия . В един миг аз завърших на доста висок пост като шеф " Маркетинг и продажба " в една софийска огромна организация. Бях постигнала триумф, само че в този миг моят триумф се отрази и на здравето ми . На тази нежна възраст – към 30 години – започнах да изгубвам чувство към краката си. Започнах да изпитвам страхотна болежка, която не ми позволяваше да работя седнала ".

Ласка Ненова потърсила решение на казуса и открила, че има дискова херния. След като отказала да ѝ бъде направена интервенция, потърсила разновидности да се възвърне посредством рехабилитация:

" Аз започнах да се възвръщам, да упражнявам, да отивам на рехабилитация, само че това не се съчетаваше с моята работа. Прибрах се в Пловдив и съвсем година не работих, като в тази година аз обърнах доста внимание на себе си, на здравето си, къде съм какво съм желала да върша, това ли е, което желая да върша, и взех решение, че тази болежка, която аз изпитвам като младеж, е нещо, което желая да работя в бъдеще. Затова се преквалифицирах – взех курсове да стана колективен фитнес треньор , започнах да изучавам, да вървя отново на стажове в тази сфера, започнах да повеждам тренировки ".

 Съмишленици на Ласка Ненова Снимка: персонален списък

Голяма е мрежата от учебни заведения в цялата страна, които се причисляват към самодейностите на Ласка Ненова и съидейниците ѝ от " БГ Бъди деен ".

" За момента ние доближаваме над 400 учебни заведения в цялата страна, над 130 хиляди възпитаници, над 10 хиляди учители вземат участие и най-много в посоката, че физическата интензивност не е обвързване и не е оценка . Ние доста се борим с това. Когато започнахме с първите събития, направихме йога за децата, танци, всевъзможни разнообразни неща, от това, което имат в учебно заведение. Те не пуснаха треньорите по-късно ".

Ласка Ненова показа, че триумфът на организацията " БГ Бъди деен " е пристигнал от упоритостта да не се отхвърлят:

" Не сме променяли отношението си към нещата, които вършим, към съобразяването с настройките и с терзанията на хората, и с ориентиране доста повече към персоналния образец ".

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР