Да преминем през работната седмица с крилете на изкуството. Тази

...
Да преминем през работната седмица с крилете на изкуството. Тази
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Работната седмица на крилете на изкуството

Да преминем през работната седмица с крилете на изкуството. Тази вечер в „ Сфумато ” имат особено зрелище - 45-то на „ Стъклената менажерия ”.

Да поразровим предишното, с цел да раздвижим сегашното. Да прогоним и злите сили, благодарение на кукерите.

От четвъртък до неделя ще си вихри 20-ият интернационален маскараден фестивал " Кукерландия " в Ямбол. Богата стратегия ще съпътства дефилетата с изложения, работилници, дегустации и още занимания.

Още на следващия ден може да влезете в ритъма на хорото със спектакъла „ Осмото знамение ” на отбор „ Българе ”, с присъединяване на холивудската звезда Бен Крос. Концертът в НДК поставя начало на програмата на ансамбъла за тази година.

А довечера едно особено присъединяване дава прелестно начало на седмицата - Анджела Георгиу. Звездата й изгрява с ролята на Виолета от „ Травиата “ през 1994 и до през днешния ден тя е измежду най-големите звезди на операта. Румънската певица свети в Метрополитън и Ковънт Гардън, Ла Скала, Виенската държавна опера. Изнася рецитали по целия свят, а календарът ѝ е напълнен с години напред. Албумът ѝ с тенора Роберто Аланя се задържа 42 седмици преди всичко в английските ранглисти. Тази вечер ще излезе за първи път на българска сцена, в концерта в НДК под диригенството на маестро Найден Тодоров ще показа емблематични арии.

Връщаме и празничното въодушевление. След извънредно сполучливия Коледно-новогодишен концерт в Музикалния спектакъл, възнамеряват и февруарско издание. В сряда ви канят на а празнична приказност от обичани оперети, мюзикъли и кино музика.

Хубава седмица!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР