Да пием или да не пием - около този въпрос

...
Да пием или да не пием - около този въпрос
Коментари Харесай

Французите в дилема да забранят ли алкохола

Да пием или да не пием - към този въпрос спорят французите, откакто 45 професори по зависимости приканиха обществено държавното управление да насърчи въздържанието от приложимост на алкохол за един месец. Подобна самодейност за изсъхнал януари има от 10 години във Англия, а преди три години във Франция се поде нещо сходно, кръстено " януарско предизвикателство ", само че без обществена поддръжка от управляващите, написа СЕГА.

Според учените и медиците държавното управление не прави задоволително да коментира вредите от алкохола на популацията. Те приканват здравния министър да поддържа самодейността за безалкохолен месец при започване на годината. Идеята набира известност измежду французите, като над 60% от тях споделят, че биха желали да я пробват през 2024 година Политиците обаче стоят твърдо настрани от нея.

Франция е вторият максимален потребител на вино в света след Съединени американски щати и френските политици постоянно са се съобразявали с винената промишленост, която дава работа на 500 000 души, показва " Гардиън ". Еманюел Макрон се счита за най-големия последовател на алкохола измежду президентите на Франция от Втората международна насам, добавя английското издание. Макрон е казвал, че пие вино всеки ден - на обяд и на вечеря, и че храна без вино е тъжно нещо. Миналата година го заснеха да пресушава бутилка бира за 17 секунди в съблекалнята на тим по ръгби.

Мощното алкохолно лоби във Франция твърди, че французите пият с мярка. Според неговите представители английските начинания опонират на френската просвета и са по-подходящи за северноевропейските алкохолни обичаи. Те дори публично се оплакаха на Макрон от акцията, тъй като не показвала несъразмерна приложимост на алкохол, а напълно естествени фамилни тържества, заради което човек не можел да разбере кое е здравословна доза и кое - не. Според техни данни 90% от французите пият по-малко от целесъобразното количество от 10 чаши седмично, и в последните 60 години потреблението на алкохол е намаляла с 60%.

Здравни експерти пък акцентират, че Франция също има проблем с алкохола, като дават за образец скорошно проучване на Френската лига против рака, съгласно което 70% от френските родители не виждат проблем децата им в тинейджърска възраст да пият по време на празниците.

Преподаватели по зависимости разясняват още, че френското държавно управление промотира всеки ноември като месец без тютюнев пушек и на този декор е изненадващо, че отхвърля да поддържа и месец без алкохол. Според тях, има задоволително доказателства от Англия, че сухият януари води до изгоди за здравето, в това число за положителния сън, естественото кръвно и като цяло - по-малката консумация на алкохол чак до лятото.

Орелиан Русо, който беше здравен министър до Коледа, разяснява пред френска телевизия, че той персонално счита да изкара януари изтрезнял, само че не намира за редно да наставлява хората по какъв начин да живеят. Русо добавя, че напъните на управляващите ще бъдат съсредоточени в акции към младежите и бременните дами.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР