Да пържиш месо изглежда лесна задача. За да постигнеш перфектния

...
Да пържиш месо изглежда лесна задача. За да постигнеш перфектния
Коментари Харесай

Трик при пържене на месото

Да пържиш месо наподобява лесна задача. За да постигнеш съвършения резултат обаче, може да се окаже много по-трудна задача, в сравнение с си мислим. Всеки един умел майстор-готвач има постоянно едно мислено в главата си, а точно тези дребни, само че толкоз значими елементи при обработката, които могат да се окажат решаващи за крайния резултат на ястието. Ще ви срещнем с няколко съществени трика, които ще трансфорат в лесна игра и същинско наслаждение пърженето на месо.
Преди тигана
Преди да сложите месото в тигана за пържене, постоянно добре го изсушавайте! Ако не го извършите, неговата повърхнина по-скоро би се сварила, вместо да се запечата. Не би трябвало да поставяте прекомерно огромно количество месо в тигана, тъй като топлината по дъното на тигана няма да се разпредели отмерено и вярно, и по този метод месото ще бъде сготвено в личния си сос. Това е прекомерно нежелателно, тъй като крайният резултат ще бъде просто едно изсъхнало месо. 
Понеже готвенето провокира свиването на съединителната тъкан в месото, уместно е да извършите тънки прорези по всичките забележими ципи, преди да започнете да пържите.
 Вкусни и сочни пържени кюфтета с кисело мляко Вкусни и сочни пържени кюфтета с кисело мляко
Кой не обича пържени кюфтета? Що се отнася до днешната рецепта, подсигуряваме ви, че ще си оближете пръстите! Необходими артикули: кайм...
За самото пържене има готвачи които избират потреблението на масло, защото прибавя усет и по него ще съдите каква е температурата в тигана. Други избират олио, на което високите температури не оказват значително въздействие. Тук вашите лични визии и опити в кухнята са от голяма важност, защото персоналният опит е най-хубавият ви асистент.
В тигана
Изчакайте момента, когато повърхността на месото към този момент е леко карамелизирана и то може да се отлепи от дъното на тигана без изпитание. Опитайте се деликатно да го повдигнете. Ако още стои залепнало, изчакайте още малко. Когато стартира карамелизацията, към този момент ще можете да боравите умерено с месото.
Ще постигнете по-равномерно систематизиране на температурата, в случай че изсипете в тигана по-голямо количество лой, само че никога не толкоз доста, че местото да завира в маслото или олиото. Не е нужно да ви тормози фактът, че то ще поеме повечко лой, в случай че нямате планове да го панирате. Галетата може да поеме огромно количество лой за разлика от елементарното брашно.
Не обръщайте прекомерно постоянно месото, до момента в който го пържите. Обърнете го едвам когато стартират да се появяват соковете отгоре. Печенето на противоположната страна ще ви отнеме по-малко време.
 6 трика по какъв начин да познаете, че месото е прясно 6 трика по какъв начин да познаете, че месото е прясно
Скоро ни следва огромно извършване на покупки за празниците, събиране с цялото семейство и богата софра. Трябва да сме сигурни, че продуктите,...
В парче месо, което е 2 пъти по-дебело, времето за навлизане на топлината в него е 4 пъти по-дълго. Същото важи и за картофи, зеленчуци и риба.
След тигана
Когато към този момент сте завършили с тигана, е добре да оставите още малко месото в умерено гореща фурна. Това е най-правилният метод, когато имаме по-дебели разфасовки, само че прави чудесна работа и за по-тънките. Необходимо е само да наблюдавате с термометър вътрешната температура, с цел да не пресготвите месото.
За да получите съвършения резултат, оставете 10-15 минути след готвене месото да почива. Точно в същото време соковете и температурите ще се разпределят отмерено. Това е извънредно значимо, тъй като месото е приготвено при по-висока температура.
И едно доста значимо предписание най-после - НИКОГА не използвайте вода за гасене, в случай че при пърженето се възпламени мазнината. Това е може би най-голяма неточност, която може да допуснете (особено в случай че се паникьосате). Първо отместете тигана от котлона, с цел да предотвратите покачването на температурата. След това просто " задушете " пламъка благодарение на тенджера или различен съд. Но в случай че мислите, че казусът е сериозен, неотложно потърсете пожарогасител или умело лице.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР