Да оцелееш след нарцистична злоупотреба никак не е лесно. Токсичният

...
Да оцелееш след нарцистична злоупотреба никак не е лесно. Токсичният
Коментари Харесай

Знаците, които показват, че вече сте преодолели нарцистичната злоупотреба

Да оцелееш след нарцистична корист по никакъв начин не е елементарно. Токсичният сътрудник има способността да преобърне целия ти свят с главата надолу, да те направи кьорав за истината, да те манипулира, без даже да се усетиш, да те трансформира в жертва на личния ти разум.

Нарцисистът унищожава света ти, след което те принуждава да го молиш за помощ.

Така че, в случай че си бил част от такава ужасна и подлудяваща връзка, само че някак си намерил метод да се спасиш от острите нокти на нарцисиста, поздравления!

Макар да си минал през мъчителни, мъчителни и изтощителни прекарвания, си оживял.

Ето осем ясни знака, че най-сетне си превъзмогнал деструктивната връзка и най-накрая си се отървал вечно от нарцистичния гъз, който ти се е кълнял  във безконечна обич, след което ти се е подигравал мислено.

Лесно разпознаваш подправената вежливост и неискрените похвали

Комплиментите не са ти забавни към този момент. Фалшиви, благи думи не могат да те заблудят. Престорената усмивка не може да те накара да вярваш на неистини. Вече не.

Сега си като птицата феникс – преродена от пепелта. Съвсем нов, усъвършенстван, сигурен в себе си, и въпреки и засегнат човек, към този момент си умел и по-мъдър от всеки път.

Игнорираш обезверените опити на някогашния ти да се свърже с теб още веднъж

Вече не си слабият и обезверен съ-зависим човек, който беше преди. Когато телефонът позвъни и видиш името му на екрана, към този момент не се чувстваш задължен да му отговориш.

Продължил си напред и си оставил този човек да бъде единствено и само част от предишното ти.

Най-накрая си загърбил този лицемерен, токсичен циничен кръг и си благополучен. Това е всичко, което има значение.

Нямаш потребност да приказваш с него

Нужни са доста време и старания, с цел да забравиш всичко, което някогашният ти е направил, само че в това време е доста мъчно да унищожиш в себе си потребността да го върнеш още веднъж.

Един от най-важните знаци е изчезналата потребност да приказваш с него.

Намерил си своето място в живота

Толкова дълго са те лъгали, манипулирали, принуждавали са те да играеш грозна, тъпа игра, карали са те да се чувстваш безполезна персона. Изкривили са мисленето ти.

За благополучие, това е завършило. Най-накрая си изял задоволително гадости и си намерил сили да си тръгнеш.

Сега, когато си отвън този анормален модел на държание, можеш умерено да се наслаждаваш на личното си развиване и личния си живот.

Продължавай и не се опасявай да бъдеш себе си! Със сигурност ще ти се случат чудесни неща.

Започнал си да помагаш на тези, които минават през същия пъкъл

Това е сигурен знак, че освен си избавил душата си от злите му нокти, само че си почнал да се оправяш и да помагаш на тези, които имат същите проблеми.

Това демонстрира твоята убеденост, че можеш да защитиш хората, които водят същата борба и вероятно да им окажеш помощ да създадат значимата стъпка да трансформират живота си.

Емоционалното ти положение е много по-добро

Оцеляването след нарцистична корист оставя синини и тежки пострадвания. Не физически, а душевни.

Нарцистичната корист има способността да унищожи сърцето ти, да погази волята ти, да убие всяка вяра и фантазия, която в миналото си имал.

Но ти си съумял и си се справил самичък. Един от най-сигурните знаци е, че прочувственото ти положение се усъвършенства.

Живееш живота си пълноценно

Ти си основният воин в твоя личен живот. Събуждаш се и знаеш, че решенията ти зависят единствено и само от теб и от никой различен.

Вече не се страхуваш да изразяваш страстите си и да споделяш мнението си, тъй като си свободен.

Вече не ти пука за живота му

Най-важното, към този момент не се интересуваш от любовния му живот, нито пък от съществуването му като цяло.

Вече си пораснал и си схванал, че животът ти си е твой и би трябвало да го изживееш изцяло. Когато си по отношение на нарцисист, чувството, че не живееш личния си живот, е поглъщащо.

Но към този момент не ти се постанова да участваш в глупави игрички и да се подчиняваш на хлапашки номера.

Вече в никакъв случай няма да си жертва. Вече знаеш на какво са кадърен. По-силен си от преди. И в никакъв случай повече няма да се съгласиш с нещо, което не е същинска обич.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР