Да отпадне задължението на работодателите да изплащат първите три дни

...
Да отпадне задължението на работодателите да изплащат първите три дни
Коментари Харесай

ДПС: И първите 3 дни от болничните да се плащат от НОИ

Да отпадне задължението на работодателите да изплащат първите три дни от болничните и те да се поемат от Националния застрахователен институт.

Това предлага Движение за права и свободи сред първо и второ четене на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване за 2022 година.

От Движението желаят и опазване на оптималния застрахователен приход на 3 хиляди лв..

Във импортираното от Движението предложение за промени минималният застрахователен приход на земеделските стопани и на тютюнопроизводителите се покачва на 460 лв., а не на 710, както планува признатият на първо четене проектобюджет на Държавното публично обезпечаване.

От Движение за права и свободи желаят минималният застрахователен приход на самоосигуряващите се да се резервира на 650 лв., а компенсацията за гибел на обезпечено лице да се увеличи от 540 на 600 лв..

Друго предложение на Движението е пенсиите да се покачат по променено съответствие на по този начин нареченото Швейцарско предписание и то да не е 50% от растежа на инфлацията и 50 на 100 от растежа на осигурителния приход, а надлежно 75 и 25 % от тези индикатори.

Движението планува 100 милиона лв. за увеличение на размерите на обществената пенсия за неработоспособност съгласно типа и степента на увреждането.

Крайният период за внасяне на оферти от парламентарните групи за промени в текстовете  изтича в понеделник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР