Да остаряваш бавно, е изкуство - в това ще се

...
Да остаряваш бавно, е изкуство - в това ще се
Коментари Харесай

Книга съветва как да задържим младостта по-дълго

" Да остаряваш постепенно, е изкуство " - в това ще се убедят присъстващите на премиерата на едноименната книга от проф. Димитър Чавдаров през днешния ден, 21 юни, от 19 ч. в литературния клуб " Перото " в НДК. Участници в полемиката ще бъдат Силвия Недкова и проф. Божидар Попов - ръководител на Българското сдружение по хранене и диететика. Светлозар Желев ще открие събитието в наличието на създателя.

Книгата, издадена от " Колибри ", преглежда аргументите за интензивното стареене и опциите за неговото закъснение. Подробно са разказани обликът на старостта и нездравословните фактори, затрудняващи и скъсяващи живота. Представени са потребният хранителен режим, техниките за подсилване на физическото положение и методите за предотвратяване от болести, състаряващи организма. Специално внимание е отделено на актуалните способи за подмладяване посредством пластични интервенции, козметика, хормони, стволови кафези, импланти, генни модификации. Анализирани са евентуалните аргументи за нежеланата дълготрайност на живота у нас спрямо редица развити страни и " сините области " със столетници.

Проф. Димитър Чавдаров е роден във Варна през 1934 година Завършва медицина в София, след което работи в Института за мозъка при Българска академия на науките и Медицинската академия в София. Изследванията и практиката му са в региона на епилепсията, поведенческите промени у децата и хиперактивността с недостиг на вниманието, забавеното нервно-психично развиване, съдовите, травматичните и други мозъчни увреждания, клиничната електроенцефалография, нови лекарствени средства и други Има над 300 научни труда, измежду които се открояват " Терапия на епилепсията ", " Проблемни деца ", " Агресията - от мотор на напредъка до бруталното принуждение ". Основател е на Дружеството срещу епилепсия в България. Удостоен със званието " Български доктор " за 1998 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР