Да не се настаняват в хотел или къща за гости

...
Да не се настаняват в хотел или къща за гости
Коментари Харесай

Затягане на мерките срещу covid-19 в Германия разбуни хотелиерите

Да не се настаняват в хотел или къща за посетители туристи, които идват от рисков регион в Германия,  се разбраха миналата седмица ръководителите на федералните провинции. В страната се поддържа интерактивна карта, която демонстрира равнището на заразяване с корона вирус в другите области. Рисков регион е този, в който са регистрирани 50 нови инфектирани на 100 000 поданици за 7 дни. Изключение ще се прави, в случай че туристите показват негативен PCR-тест, изработен 48 часа преди настаняването. Новите ограничения провокираха остра реакция у хотелиерите и притежателите на къщи за посетители. В Долна Саксония към този момент са оспорили решението пред локалния съд и чакат той да се произнесе до края на седмицата. Германците всекидневно пътуват интензивно  вътре в страната, а в този момент по време на пандемията вътрешно немският туризъм остава на процедура единствената опция. В момента учениците са в есенна почивка.

Заради митингите на хотелиерите на следващия ден ръководителите на провинциите ще обсъдят мярката още веднъж с канцлерката Меркел. Говорителят й Щефен Зайберт съобщи, че канцлерката има подготвеност да изслуша всички причини. 

През лятото Германия първа в Европа вкара възбрана за пътешестване от и до освен до рискови страни, само че и до избрани области в тях. За България бяха посочени Добричка и Варненска области, а неотдавна бе включена и Търговищка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР