Да не повярва човек каква вкусна баница може да се

...
Да не повярва човек каква вкусна баница може да се
Коментари Харесай

Намачкана баница с бакпулвер в терин

Да не повярва човек каква вкусна баница може да се подготви в терин!

Необходими Продукти

● кори за баница - 6 бр. кори на Бела
● олио - 5 с.л
● сирене - 2/3 ч.ч
● кисело мляко - ½ кофичка Пилос
● сол - 1 щипка при нужда
● олио - за намазване на терина
● яйца - 2 бр.
● сусам - 1 с.л
● брашно - 1 с.л с връх
● бакпулвер - 1 ч.л

Начин на подготвяне

Намазваме терин с олио както на дъното, по този начин и по стените.Теринът, който употребих, е с керамично покритие, незалепващо, само че все пак постоянно си го мажа. Големината е 27 дължина на 14 см. широчина. Вътрешните размери са с дължина на основата 21 см. Трябват ни 6 кори. Корите, които употребих, са на Бела за саралия.

Взимаме 1 ½ кори /тъй като са тънки и малки/ и ги намачкваме с ръце, толкоз че да станат рошави и рехави, само че не спластени. Разбиваме си в купа ½ кофичка кисело мляко на Пилос от 2 % от 400 гр. На нас са ни нужни 200 гр. Добавяме 2 разрушени яйца.

В 1 с.л брашно с връх слагаме 1 ч.л бакпулвер, разбъркваме. Добавяме брашното с бакпулвера и него в купата.В купата прибавяме и 3 с.л олио. Разбъркваме сместа в купата. Натрошаваме си твърдо сирене към 2/3 ч.ч. в паница. Взимаме си една супена лъжица и си вземаме от кашата и слагаме върху намачканите кори.

Слагаме отмерено малко сирене. Сиренето като го натрошим би трябвало да имаме поради, че ще го ръсим 3 пъти. После намачкваме други 1 1/2 кори. Нанасяме от сместа. Пак малко сирене слагаме. Пак намачкваме 1 1/2 кори, каша и отново сирене. Най най-после слагаме 1 1/2 намачкана кора.

Понамачкваме ги и ги слагаме. Изливаме каквото е останало от кашата, без сирене. Напръскваме с 2 с.л олио отмерено от горната страна. Най–накрая слагаме сусам. Печем на 180 гр. Получава се висока баница с 4 части, рехава и вкусна. След като я опечем я вадим от терина, като я обръщаме и режем на части.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР