Да не кажат, че ГЕРБ не даде пари на пенсионерите

...
Да не кажат, че ГЕРБ не даде пари на пенсионерите
Коментари Харесай

Борисов: Ще подкрепим бюджета, за да им избием зъбите

" Да не кажат, че ГЕРБ не даде пари на пенсионерите " - този мотив продължава да управлява дейностите на най-голямата опозиционна партия в Народното събрание. Бойко Борисов намира бюджета за неблаговиден и пагубен, само че е инструктирал депутатите си да гласоподават " за " всяко тяхно предложение " поради хората ". Днес Борисов държа дълга дрънканица по този въпрос на среща със симпатизанти в Монтана. Думите му предава БГНЕС.

" Те желаят ние да им провалим бюджета - по-слаб, неблаговиден, небалансиран и пагубен бюджет не може да се напише, няма нито един импортиран закон за гласоподаване, единствено приказки. Затова в този бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите. И да не одобряват нашето предложение, с ясното схващане, че това е неприятен бюджет, само че да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате " за " всяко тяхно предложение поради хората. С поддръжката си ще им избиеме зъбите задето приказват, че " ГЕРБ не даде пари на пенсионерите ", съобщи водачът на ГЕРБ (изказът е достоверен - б.р.).

След няколко месеца новото държавно управление ще си направи нова актуализация и ще се балансират нещата, успокои актива някогашният министър председател.

Вчера бюджетната комисия на Народното събрание съумя да прокара предложенията на ръководещите за пенсиите. ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподаваха дружно, само че не получиха поддръжка за своите оферти. Така за пенсиите на предпоследен стадий е ясно, че ще се усилят с 10% от 1 юли, а 60-те лева коронавирус добавка ще влезе в главния размер на пенсиите за трудова активност, в това число и на бъдещите. От 1 октомври ще има ново преизчисление. ГЕРБ желаеха нарастването да е 15%, добавките да се дават настрана до края на годината, а през октомври да няма преизчисление, с цел да се оставят нещата на последващо " обикновено " държавно управление и 2023 година Движение за права и свободи предложиха 14%, само че 120 лева добавка за пенсиите под линията на беднотия (413 лева.) и 60 лева за останалите.

Окончателното решение ще бъде гласувано във вторник на изключително съвещание на Народното събрание. Големият бюджет ще се гледа в комисия в понеделник, а в пленарна зала - в сряда. Все още няма изясненост дали нарастването ще се заплати с юлските пенсии или част от него ще остане за по-късно през юли или в краен случай - със задна дата през август.

След като тази седмица стана ясно, че време за приемане на актуализацията няма и пенсионерите могат да останат единствено с плануваното по настоящия бюджет нарастване от 6,1% (без добавки), партиите са разбързаха да одобряват законите. С надвиснали следващи избори никой не желае да излезе отговорен, в случай че нарастването се забави. Българска социалистическа партия непосредствено сочи с пръст четирите партии от новата коалиция, само че огромна виновност за забавянето има и самото държавно управление, тъй като внесе плановете едвам на 8 юни.

Всичко за признатите през вчерашния ден решения:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР