Да направим място за хора между политиците – с тази

...
Да направим място за хора между политиците – с тази
Коментари Харесай

С мотото „Да направим място за хора между политиците“, „Граждани за общината“ се регистрира за участие в местния вот

Да създадем място за хора сред политиците – с тази мотивация коалиция „ Граждани за Общината “ записва своята листа с претенденти за общински съветници в Бургас. Сред тях мощно наличие имат потвърдени адвокати, водещи икономисти, уважавани треньори, педагози, здравни служащи, представители на бизнеса с необятна социална интензивност и специалисти от разнообразни сфери на живота.

Общото сред всички тях е стремежът им да защитят ползите на бургазлии в локалния парламент, в който досега гражданското присъединяване е било малцинство.

„ Всички локални обединения и партии оповестиха, че ще бъдат спечелили на тези избори. Ние не споделяме, че ще бъдем спечелили, тъй като нашата победа ще бъде победа на гражданското общество. Много от партийните централи прибегнаха към цивилен квоти. Това е тип избавяне на тяхната известност, само че действително няма значение дали си от гражданската квота, тъй като в случай че си част от партийната листа, ти се съобразяваш с партийните пристрастия. Нашата листа е действителното посланичество на гражданското. Ние знаем, че доста се направи за този град, само че знаем и че множеството наши деца откакто завършат обучение отиват в София или на запад. Нашата цел са развиването на стопанската система и вложенията, с цел да могат хората да имат положителни приходи и да остават в Бургас. “ Това съобщи вторият в листата и претендент за кмет на Бургас от коалиция „ Граждани за Общината “ Йордан Георгиев. Той предложения останалите претенденти за кметския стол на открит спор по всяка една от тематиките, свързани с развиването на града, кварталите и съставните селища.

Целта на обединението е най-малко три мандата. Уверени са, че преобразяването на българската политическа система от лабилна в постоянна стартира от жителите в локалната власт.

„ Искаме да дадем нашият опит и професионализъм, с цел да стане градът ни едно по-добро място за живеене. Ние не сме обвързани с партии “, разяснява юрист Добромира Полименова.

Последен в листата е Мартин Пенчев, който ще разчита напълно на мажоритарния избор на бургазлии. „ Преди да дойде се осведомих, че към този момент са свършили всички обещания на политическите партии. За това считам от техните вълшебен пръчици, които ще размахват през цялата акция да направя един прекрасен огън на трибуната в общинския съвет, с цел да стоплим малко обществената атмосфера в Бургас. Не мога да изстрелвам с гръмки изречения, само че съм посочил какво мога в обществената сфера “, съобщи Пенчев.

„ Живеем в страната на постфактума. Професионалните ни политици лекуват признаци, а не корена на заболяванията в обществото. Предлагат решения единствено в брошури по изборите, през останалото време съществуват виртуално. Осигуряват те електронно, а действително висиш пред гишета и кабинети да плащаш. Време е да влезем в този свят на възможните и на постфактум решения и да забележим, за какво всичко може по избори, а другояче е невероятно да се случи “, сподели още Мартин Пенчев.

Според екипа на „ Граждани за Общината “ концепцията на шампионския тим е да внесе гласа на хората от всеки квартал, там където им е мястото - в Общинския съвет на Бургас. Сред претендентите за общински съветници са юристът Гергана Христова, високообразована, самодейна и позитивна персона, минала през армията, с сполучлив бизнес и открита позиция. Икономистът и финансов съветник Георги Николов, учителят и състезателен управител Вели Аслан, учителят Николай Милков, обичаната здравна сестра Красимира Бакърджиева, както и ст. сестра Златина Вълкова. Силната фигура на Йордан Георгиев, който с изключение на голям брой образования, специализации и умения в разнообразни области, има опит в Бургаския общински съвет ще бъде кандидадът за кмет. Водач на листата и на екипа от смели и уверени ярки жители на Бургас е предприемачът и филантроп Бенчо Бенчев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР