Да напомня, че от редиците на тази администрация беше рекрутирано

...
Да напомня, че от редиците на тази администрация беше рекрутирано
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Скандалът с присъствието на Митрофанова в първия парламентарен ден има много аспекти

Да припомня, че от редиците на тази администрация беше рекрутирано острието на Има Такъв Народ, с чиято скъпа помощ бяха провалени три Народното събрание, а страната потъва в политически безпорядък.

На второ място, от този “инцидент ” става отново (!) мъчително ясно, че единствените достоверни евроатлантически партии у нас са единствено Демократична България и Политическа партия. А ГЕРБ са атлантици единствено и когато ББ реши. Е, през вчерашния ден мълчанието на агнетата Му беше незабавно порицано, поради ловния сезон за атлантици за първия мандат, които да закрепят смокиновия лист върху срамотиите му във властта. Затова - единственият потребен ход е невлизане в парламентарна зала, в случай че Митрофанова е вътре. ГЕРБ, с цел да пазят лице също няма да участват и ще се провали съвещанието.

На трето място, неистовият блян на ББ да бъде изпран може и би трябвало да бъде употребен от Политическа партия и Демократична България във втория мандат.
Според мен, в случай че това не стане - вероятността да имаме проруско държавно управление в третия мандат нараства. За това приказват ласкавите думи на ББ за Възраждане - които като прокси на ГЕРБ може да сложат златния пръст за такова държавно управление. А обосновката ще е - уединяване на България от НАТО или някоя мъчно поправима бедност, която ББ с ненаситност ще одобри, поради своята сигурност. Но даже Костя да не го направи, Българска социалистическа партия ще - тъй като Нинова минимум желае избори, а и може да й заповядат някои товарищи - не трябва да забравяме, че в изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е индивидът, вкарал ББ в политиката.
Това държавно управление ще продължи политиката на Радев, бланкетно срещу войната, а на процедура ще работи за Русия. И ще ограничи опциите на Демократична България и Политическа партия за някакъв триумф на идващите избори, начиная с връщането на бюлетините.

Четвърто, За да няма Митрофанова в Парламента всеки ден, най-хубавият вид за мен е Програмно държавно управление до локалните избори с специалисти и политици като специалисти, подкрепено в пленарна зала от Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ. Премиер би трябвало да бъде авторитетна фигура от гражданската общественост или политик от Политическа партия или Демократична България, като Лорер или Велизар Шаламанов. На ГЕРБ могат да бъдат дадени ресори като обществения, спорта и сходни малобюджетни за ограничение на корупционните канали.

Задачите, поради които си заслужава:
(1) Оръжия за Украйна и вкарването на ГЕРБ по насила в покупко-продажби против Путин
(2) Осигуряване на засилено наличие на НАТО у нас, допустимо изпъждане на Митрофанова и още съветски сътрудници.
Казусът Лукойл да се позволи с спиране на потоците към нашата политика.
(3) Освобождаване на Гешев и закриване на тази позиция, в случай че не може да бъде определена авторитетна фигура през новия Висш съдебен съвет.

Нов състав на КПКОНПИ.
(4) Смяна на управленията на всички служби с фигури лоялни на нашите участия и с потенциал за реформиране на службите.
(5) Управление на настоящите рецесии през зимата.
(6) Подготовка за влизане в еврозоната от 1.1.2024з
Поне ще стане ясно на всички, че поради ГЕРБ, а не Промяната не е вероятен кабинет.
Но би трябвало да се опита.

 

Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР