Да „лекуваш“ с цвете – така медици зарадваха бременна пациентка

...
Да „лекуваш“ с цвете – така медици зарадваха бременна пациентка
Коментари Харесай

Да „лекуваш“ с цвете в COVID отделението на „Майчин дом“

Да „ лекуваш “ с цвете – по този начин медици зарадваха бременна пациентка с ковид в отделението на „ Майчин дом “. Празничният 8 март Марине Манукян – Христова посреща със сълзи, само че в края на деня те са от наслада поради благия жест.

Вирусът не подминава бременната Марине. Тя попада в ковид отделението на „ Майчин дом “ бременна в осмия месец. „ Имаше много дами. Тъй като аз лежах там седем дни, на места се освобождаваше някое и друго легло, което съвсем незабавно се запълваше “, споделя дамата.

Марине към момента пази розата, която получила от медиците, с цел да й припомня какъв брой положителни и всеотдайни лекари има в България и каква вяра са те за болните хора. Тя благодари обществено на медиците, грижили се за нея, измежду които е и Мария Кожухарова.

„ В началото виждаш сълзите на пациента от боязън, когато пристигна. Но след това виждаме сълзите от благополучие и от признателност “, споделя Кожухарова.

Болниците изнемогват

Близо 70% от стационарните кревати за заболели с ковид в страната към този момент са заети. Ситуацията с интензивните кревати е по-сериозна – при налични 890 кревати, близо 80% от тях са заети.

Общо за страната към днешна дата 8860 пациенти са приети в болница, като от тях близо 700 са в интензивни отделения.

В акушеро-гинекологичната болница „ Майчин дом “ в столицата разкритото през ноември ковид поделение е цялостно на 100 %, а приетите в болница пациентки идват с все по-тежки признаци.

Положението в лечебните заведения обаче остава комплицирано. Във Враца незабавните екипи едвам смогват да откликнат на всички повиквания. Коронавирус отделението във врачанската болница е на ръба – от 60 кревати 50 са заети. Постъпват все по-млади пациенти.

Картината е идентична в доста области в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР