Да живее и да укрепва българската свобода, та в нея

...
Да живее и да укрепва българската свобода, та в нея
Коментари Харесай

Патриарх Неофит отслужи благодарствен молебен за Освобождението на България

Да живее и да укрепва българската независимост, та в нея народът ни, Православната ни черква и вековната ни и славна страна да пребъдват. Това сподели в словото си Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, който отслужи панихида и признателен молебен по случай 141 години от Освобождението на България.

 © БГНЕС
„ Връщаме се обратно във времето, когато в порива на свободния дух, нашите почтени и славни предшественици, подкрепяни от братя по религия, съумяха да увенчаят вековната битка на православния ни народ и да възстановят изгубените в миналото духовна и политическа българска независимост.

С признателност и благодарност през днешния ден православна България още веднъж свежда глави в бездънен реверанс пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои на нашата независимост, възкресявайки техните светли облици и свещено дело. В загатна за стореното от тях се вдъхновяване за още по-всеотдайни старания и ежедневен старателен труд, за оделотворяване на техните завещания към поколенията и за още по-голям духовно-културен и държавно-творчески напредък на скъпата ни Родина.

Вечна и блажена да бъде паметта на героите на българската независимост! ”, сподели в словото си Негово Светейшество патриарх Неофит.

„ Нека Всемилостивият Бог благоволи и отсега нататък към православния ни народ и към нашето земно родно място, за чието избавление бяха положени толкоз доста старания и бе пролята българска и братска кръв.

Да живее и да укрепва българската независимост, та в нея народът ни, Православната ни черква и вековната ни и славна страна да пребъдват и се утвърждават в Божията обич, в християнската религия и вяра, и всички ние дружно да принасяме несметен плод на нематериалност, култура и просвета, като продължаваме да градим своето бъдеще върху положените от нашите предшественици здрави и дълговечни основи.

Божият мир и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас!

За доста и благословени години! ”, съобщи на връх Трети март патриарх Неофит.
 Въпреки неприятното време стотици българи се изкачиха на връх Шипка Въпреки неприятното време стотици българи се изкачиха на връх Шипка
Правото на независимо битие на нашата страна идва след дълги борби и невероятна всеотдайност на българските опълченци и съветските, румънските и...
Още по тематиката 141 години свободна България
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР