Да искаш оставки, да се събираш на протест, това е

...
Да искаш оставки, да се събираш на протест, това е
Коментари Харесай

4 оставки, които трябваше да поискаме

Да искаш оставки, да се събираш на митинг, това е толкоз отвратително. Издава неприятен усет, ненужно доста свободно време, някаква прекомерност на духа - на всичкото от горната страна се хаби организационна сила, която по-добре да се вложи в нещо доста по-належащо - заседание с домоуправителя, на което да се съберат пари за нова дограма на входната врата. Затова тук напълно свенливо, отнасяйки се с схващане към височинните и прекомерно далечни хипотези на гражданското непокорство, ще подметнем защо и на кого трябваше да се желаят оставки.
1. На вътрешния министър - поради Пелов и компания
Министерство на вътрешните работи търси нарушители с пращане на телеграми, като най-после не може да ги откри в личните им родни им градове поради това, че изглеждали малко по-неглиже, в сравнение с в пандиза.
2. На ръководителят на " Подкрепа " - поради " престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците ".
" Престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко. Сериозно го приказвам това. Това, което вършите с вашите деца, е безчовечно ".
На този човек - ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов, най-безчовечно би трябвало му се изиска оставката. Сериозно го приказваме към този момент. Не стига, че го сподели един път, а след това го повтори по утринния блок, тъй като бил, по думите му, " сензитивен човек ". Така е, тези картини на деца с увреждания по улиците смущават погледите ни и ни карат да се усещаме прекомерно привилегировани - най-добре да изхвърлим недъгавите като в антична Спарта. Някой би трябвало да мисли за естетиката на софийските булеварди, от където нещастните и грозни гледки би трябвало да бъдат прокудени.
3. На Валери Симеонов за " не е работа на майките... "
" Не е работа на майките да наблюдават какъв брой коства билета на зам.министърът ", сподели Симеонов. Като цяло изобщо не е работа на хората да наблюдават какви ги прави властта или пък недай си Боже да демонстрират искания към нея. Дали е работа на Валери Симеонов да е вицепремиер? Извинете, не ни е работа да питаме.
4. На премиера - че ги събира дружно
Организираното бездарие има общ център, чиято политическа гравитация засмуква към себе си всичко, събрано нагоре. Оставки обаче могат да се желаят единствено на Орешарски.
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР