Да имате свой собствен винен бар вкъщи? Звучи трудно, но

...
Да имате свой собствен винен бар вкъщи? Звучи трудно, но
Коментари Харесай

5 вина, с които да си направим винен бар вкъщи и да посрещнем Великден

Да имате собствен личен винен бар у дома? Звучи мъчно, само че ви уверяваме, че това е изцяло постижимо, изключително когато се наслаждавате на времето у дома.
Представяме ви 5 основополагащи сорта вино, които са освен must-have за вашия винен бар, само че и страховит свършек на съвършения великденски обяд със фамилията.

Прочутият Совиньон блан! Роден във Франция, отглеждан в Нова Зеландия, Съединени американски щати, Чили и други краища на света, този див, лют и непредсказуем вид може да ви изненада прелестно в доста аспекти. Смело можем да заявим, че Совиньон блан може да добави доста ястия, да обогати усетите и да им придаде забавна и закачлива нотка. Когато става въпрос за съчетаването на този вид с храна, запомнете едно - подправки. Совиньон блан обожава ястия с подправки, а хубавото е, че в българската кухня се употребяват доста такива. Този Великден е съвършеното време да отворите бутилка Совиньон блан. Смело ви предлагаме да заложите на това с Quantum Совиньон Блан. Неговата приятна прохлада и сочност, аромати на коприва и прясно окосена трева ще бъдат в съвършено допълнение към зелената ви великденска салата и ястията, богати на подправки. Не забравяйте да запазите и една бутилка за вашия винен бар!


Много хора го назовават Кралят на белите сортове! Също по този начин доста хора споделят, че най-хубавото Шардоне идва от Франция, само че истината е, че то намира своята винена сцена и в доста други страни, както и в България. Българските производители са овладели доста добре този по този начин многолик вид. Този Великден умерено можете да заложите на българско Шардоне, като да вземем за пример това на Bolgare Шардоне. Вкусовете на този вид по принцип могат да варират от цитруси, лайм, праскова до ванилия, а даже и ябълков къс. Когато Шардонето отлежава в дъб, то придобива масленост и хрупкавина. Във вашия винен бар наложително би трябвало да участва Шардоне от двата вида - отлежало в дъбови бъчви и отлежало в неръждаема стомана. Но има и нещо още по-интересно - бленд сред Совиньон блан и Шардоне в лицето на Boutique Collection е най-хубавото от двата свята! Време е за прелестна вечеря с обичан човек у дома.




Вашият винен бар няма да е приключен без най-малко една бутилка розе. И тъкмо тук е мястото да ви препоръчаме Parаdiso Mediterraneo Розе, което е родено в южна Франция. Със сигурност би трябвало да го опитате, тъй като това вино ще ви заплени с по-плътното си тяло и ароматите на свежи горски плодове, ягоди и череши. Сомелиерите го предлагат към ястия с морски блага, само че ние ви го предлагаме и с агнешкото, което е главното на нашата великденска софра. Все отново имайте поради, че това розе с чисто агнешко месо не би било най-удачната композиция, само че пък за сметка на това самоуверено можете да го сервирате като допълнение към вашата агнешка дроб сърма този Великден.


Мерло е доста обичан по света вид поради неговите закачливи аромати на череша, сливи, млечен шоколад и ванилия. В България този вид е доста публикуван, а българските производители все по-умело съумяват да уловят духа му в своите бутилки. Представете си пролетна вечер у дома, на село в градината, мирис на прясно изпечено месо, картофки и обичайни български разядки. За тази съвършена картинка у дома ви предлагаме Мерлото на Bolgare, което е запечатало в себе си българския дух и локалния прочит на този необикновен вид.


През 17ти век някой някъде съчетава лоза Совиньон блан и лоза Каберне Фран и получава Каберне Совиньон. Радваме се, че това се е случило, тъй като несъмнено е must-have вид за вашия винен бар. Каберне Совиньон има високо равнище на танини (онова нещо в аленото вино, което дава структурата на виното и е добра причина за неговото благородно отлежаване във времето. Каберне Совиньон сполучливо ще партнира на всевъзможни типове червени меса, сосове и ястия, богати на усети. Тази пролет заложете на класическия български гювеч и на бутилка Quantum Каберне Совиньон. Уверете се, че продуктите, които закупувате за вашето ядене са от локални производители, тъй като има една неписано предписание в сомелиерството и то е - локалните виновност би трябвало да бъдат съчетани с локална храна! Не забравяйте да съхраните и една бутилка във вашия винен бар за по-късно!

Това са пет съществени винени сорта, които предлагаме за вашия винен бар у дома. Не забравяйте да ги съхранявате на място без директна слънчева светлина и по опция в хоризонтално състояние, с цел да запазите неповторимите им усети и аромати!
Наздраве!
Автор: Теодора Илиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР