Да имаш куче вкъщи би могло да бъде истинско предизвикателство,

...
Да имаш куче вкъщи би могло да бъде истинско предизвикателство,
Коментари Харесай

Помощ! Кучето ми яде цветята

Да имаш куче у дома би могло да бъде същинско предизвикателство, изключително в случай че домът е цялостен с изкушаващи неща за дъвчене, гризане, късане. Освен мебелите кучетата обичат да ядат и цветя.

Вашите красиви стайни растения, които толкоз доста обичате и които грижливо поддържате, могат да станат на пух и прахуляк.

Какво да извършите, в случай че кучето яде растенията вкъщи? Ето няколко съвета:

1. Купете му разнообразни играчки – пробвайте да разсеете вниманието му от цветята с забавни играчки и занимания. Обърнете му внимание и ангажирайте погледа му с нещо по-забавно от цветята. Ако животното разполага с обилие от цветни, преносими, кучешки играчки, издаващи звуци и други сходни, може би ще не помни за цветята.

2. Покажете му, че не би трябвало да яде цветята – дано му стане ясно, че това не е вярно. Всеки път, щом се приближи до растение, кажете със непоколебим глас: Не! Би трябвало да разпознава команди и думи, и да разбере, че не трябва да прави това.

3. Лакомство – в случай че инцидентно видите, че домашният ви любим към този момент е захапал растение, пробвайте да го разсеете с лакомство или играчка. Разбира се, първо му кажете да спре, а по-късно пробвайте да отклоните вниманието му.

4. Поведение – в случай че до момента в който го разхождате на открито, забележите, че то захапе някое цвете, дръпнете леко каишката, тъй че да разбере, че би трябвало да спре. Дайте му лакомство за премия, с цел да знае, че е изпълнило нареждането ви.

 Някои кучета обичат цветята

5. Горчив усет – на пазара се оферират някои безвредни препарати, с които може да напръскате растенията си. Щом кучето захапе някое от тях, ще усети ужасяващ горчив усет и ще се откаже. Все отново, пред да купите подобен артикул, наложително проверете наличието му, с цел да се уверите, че няма да навреди нито на цветята, нито на кучето.

6. Преместете саксиите – в последна сметка, в случай че си отглеждате бунтовник и нищо не може да откажете кучето от цветята, просто преместете саксиите си на място, до което то няма достъп. Вдигнете ги на високо, оставете ги на терасата или някъде, където то няма да има опция да си хапва постоянно от тях.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР