Да имаш избор между няколко работни места определено е по-добре,

...
Да имаш избор между няколко работни места определено е по-добре,
Коментари Харесай

Как да изберете между няколко оферти за работа

Да имаш избор сред няколко работни места несъмнено е по-добре, в сравнение с да не ти се обаждат отникъде, само че може да бъде и стресиращо. За да извършите процеса по-лесен, би трябвало да анализирате вариантите и деликатно да прецените коя е най-подходяща за вас. От Forbes дават няколко съвета по тематиката.

Определете плюсовете и минусите на всяко предложение.

Помислете какво ви притегли към обявата първоначално. Ако можете, разучете детайлности за работодателите. Не подценявайте и негативите и приложете сериозно мислене.

Идентифицирайте кое е най-важно за вас.

Определете тъкмо и ясно кои са целите ви в работата - високата заплата, местоположението на офиса, опциите за развиване и така нататък Напишете на един лист всичко, което ви пристигна на разум, по-късно го редактирайте до сред 5 и 10 целта.

Дайте оценка на всеки аршин.

След като сте подготвени със листата си, подредете целите по значимост, като им даде оценка. Тази образна презентация ще помогне решението ви да се избистри.

Мислете за по-далечното бъдеще.

Представете си по какъв начин ще се чувствате след известно време. Виждате ли се щастливи и задоволени на всяко от препоръчаните места? Мислите ли, че ще сте удовлетворени да вършите работата след една, две или пет години? Има ли капацитет за напредък в компанията?

Бъдете спокойни - интуицията ви надали ще ви разреши да извършите неприятен избор. Но се доверете и на логиката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР