Да ходиш по вода на Андрей Паунов на първо място

...
Да ходиш по вода на Андрей Паунов на първо място
Коментари Харесай

Зад магията на Плаващите кейове

" Да вървиш по вода " на Андрей Паунов преди всичко е филм, който дава отговор на въпроса какъв брой тъкмо е огромен огромният актьор Кристо. Това е и филм, който дава отговор на въпроса какъв човек е той. Не на последно място, това е филм, който разкрива механизмите зад магията, която преживяхме на Лаго д'Изео преди две години. Филм, който демонстрира напъните, пристрастеността, потта, дъжда, вятъра, изгубените деца, променените в придвижване ограничения за сигурност и в последна сметка – невероятния триумф на плана " ".

В тази история забележими са трима души – артистът Кристо, индивидът Кристо и... неговият племеник, Владимир. Племенникът на Кристо Явашев е освен основният му асистент в организацията на плана, освен си живописен и обаятелен облик сам по себе си, той е и главната фигура, посредством която се разкрива човешката страна на огромния актьор. Предизвикващите усмивка закачки сред двамата, пресилените кавги, трогателната грижа на по-младия към по-възрастния, цялата динамичност на връзките посред им е основата, върху която се гради разказът за индивида Кристо.

В същото време за актьора Кристо приказват овациите на публиката, мащабите на плановете и въображението му, цените на творбите, с които той, възхищението на хората на всички места, където се появи сухата трескава фигура с развята бяла коса. Безценни мигове е уловила камерата на Паунов – нежеланието на Кристо да отиде на приема за откриването на Кейовете, въпроса му към Владимир дали е уместно облечен и след това... блъскането на значимите особи да доближат до него, опитите им да го подсетят, че би трябвало да ги познава, настояването им да се снимат с него...

Огромен материал (над 700 часа) е бил сниман, обработен, изгледан и подбран, с цел да бъде разказана тази история в крачка. Самият е взел присъединяване в работата върху кино лентата. " Но той се отнася с почитание към другия създател. Няма цензура. Чувството му за комизъм и самоирония изигра огромна роля филмът да наподобява по този метод. За мен най-ценното беше да се направи тримерен портрет на един човек с всичките му странности ", споделя Андрей Паунов и ние не можем да не се съгласим, че е съумял.

Филмът ще е по кината от 20 декември.

Текстът е част от новия трети брой на списанието на " Момичетата от града ", в който ви чакат още доста и извънредно забавни материали. А ще намите лист на всички места, на които можете да го откриете!

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР