Да бъде засилен контролът върху движението на дървесина през граничните

...
Да бъде засилен контролът върху движението на дървесина през граничните
Коментари Харесай

Засилват контрола върху движението на дървесина през границата

Да бъде засилен контролът върху придвижването на дървесина през граничните контролно-пропускателни пунктове за недопускане на нерегламентирани вътреобщностни доставки. За това се договориха представители на Изпълнителна организация по горите, Гранична полиция, Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " на работна среща във Видин, осведомят от организацията по горите.

Съвместните дейности на институциите ще подсигуряват реализирането на по-ефективно използване на националните и европейските правила и регулации за битка с противозаконния рандеман и търговия с дървесина . Експертите ще ревизират за прецизното съблюдаване на реда за превозването на дървесина и документите, които я съпътстват и потвърждават нейния легален генезис.

На срещата са били изнесени данни от направените през последните дни инспекции от чиновници на Изпълнителна организация по горите, Регионална дирекция по горите - Берковица, Държавно горско стопанство - Видин и Гранична полиция за превозени количества дървесина от България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " край Видин.

Големи товарни камиони съвсем няма , а в последните дни трафикът е редуциран до няколко нискотонажни транспортни средства с по 5 -6 кубически метра дърва за близки румънски обитаеми места, са коментирали проверяващите.

Експертите са уверени, че почналите взаимни инспекции на територията на граничните региони в цялата страна, с присъединяване на чиновници от всички горски структури ще имат и предпазен темперамент.

Ведомствата реализират систематичен вътрешен продан на данни , което обезпечава още по-добро и надеждно съдействие сред институциите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР