Да бъде въведена пълна забрана за движението на МПС в

...
Да бъде въведена пълна забрана за движението на МПС в
Коментари Харесай

След смъртта на дете: Пълна забрана за автомобили в Морската градина във Варна


Да бъде въведена цялостна възбрана за придвижването на МПС в Морската градина. Това реши Комисията по сигурност на придвижването към Община Варна на изключително съвещание този следобяд, заяви Дарик. Решението идва след трагичния случай от събота, при който 5-годишно дете почина, блъснато от лека кола на заплатен паркинг в Морската градина.

На входовете на парка ще бъдат сложени забранителни знаци за влизане. Изключение ще се прави единствено за коли, обслужващи Зоопарка, Делфинариума, Логопедичната детска градина и Карин дом. Допълнително ще бъде конкретизиран методът, по който ще става влизането им. " Като претекст за това решение ще послужи обновеният неотдавна Генерален проект за организация на придвижването на територията на Община Варна ", изясни Пламена Маринова, заместник-кмет на Варна по юридическите въпроси.

Комисията реши още чиновниците на Общинска полиция ще бъдат упълномощени да постановат наказания по съблюдаване на възбраната за придвижване. „ Даваме си сметка, че това решение не е известно и ще бъде в ущърб на някои. Длъжни сме обаче да се съобразим с публичния интерес”, съобщи ръководителят на комисията - зам.-кметът по сигурността и публичния ред Тодор Иванов.

" Решението на Комисията по сигурност на придвижването ще бъде незабавно импортирано при кмета ", посочи Иванов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР