Да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Сливен европейският

...
Да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Сливен европейският
Коментари Харесай

Щангистът Божидар Андреев става почетен гражданин на Сливен

Да бъде почетен със званието Почетен жител на Сливен европейският първенец по повдигане на тежести Божидар Андреев ще взема решение локалният парламент на постоянното си съвещание в четвъртък. Това разгласи ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заяви " Дарик ".

Съгласно наредбите на Наредбата за символиката на община Сливен, Комисията по символика внася предлагането за почитане със почетното звание. На свое съвещание комисията прегледа номинацията на Група общински съветници на Българска социалистическа партия при Общински съвет Сливен за почитане Божидар Андреев с почетното звание.

На Европейското състезание пролетта в Батуми, Грузия, Андреев стана европейски първенец в категория до 73 кг.като сложи и европейски връх в изтласкването.

През годините на своето развиване Божидар Андреев е бил три пъти европейски първенец за кадети, един път европейски първенец за юноши. Той е притежател на златен орден от Младежките олимпийски игри в Нанкин, Китай, с връх. Също по този начин е девети на Световното състезание през 2018 година

Божидар Андреев е роден на 17 януари 1997 година в с. Тополчане. Възпитаник е на Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “- Сливен. Състезател е на СКВТ " Христо Бъчваров " -Сливен, с треньор Пламен Братойчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР