Да бъде открит филиал на Медицинския университет Проф. д-р Параскев

...
Да бъде открит филиал на Медицинския университет Проф. д-р Параскев
Коментари Харесай

Медицински университет-Варна ще има филиал в Добрич



Да бъде открит филиал на Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Добрич одобриха през днешния ден единомислещо общинските съветници. Проектът планува във филиала да се организира образование по специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “.  

/ Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your.

Анализите на РЗИ за здравно-демографското положение на жителите на района демонстрират трайна наклонност към застаряване на популацията и увеличение на неговата заболеваемост. Това води до повишаване на нуждата от медицински и обществени услуги, от от ден на ден лекари, обществени служащи и изключително от експерти по здравни грижи. Тази нужда става още по-голяма поради обстоятелството, че доста от експертите по здравни грижи, които работят на територията на община Добрич, са в пред и след пенсионна възраст.

Идеята за основаването на филиал на Медицинския университет във Варна се поддържа и от добричката общност. Проведените анкети демонстрират, че зад тази концепция стоят 811 жители и 482 здравни експерти, както и доста съсловни организации, асоциации и здравни институции на територията на общината.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР