Да бъде направена инспекция на дневните центрове за хора с

...
Да бъде направена инспекция на дневните центрове за хора с
Коментари Харесай

Започва инспекция на центровете за хора с увреждания

Да бъде направена ревизия на дневните центрове за хора с увреждания, разпореди министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание.

Според премиера това е належащо, откакто на вчерашната му среща в Министерския съвет представителите на хората с увреждания са сложили въпроса за качеството на тази услуга.

Във вторник след траялата пет часа среща с майки от „ Системата ни убива “, които от близо 2 месеца стачкуват, и Национално показаните организации на и за хората с увреждания, Борисов заяви, че страната дава още 150 млн. лева на хората с увреждания. Премиерът отбелязва, че 88 000 души се нуждаят от непозната помощ, а над 700 000 лица се нуждаят от финансова помощ и акцентира, че ще бъде тествано дали това е действителният брой на нуждаещите се от поддръжка.

"Министерството на опазването на здравето е доста напред с осведомителната система – налична сега, платена близо за 2 млн. лева, само че се оказва съгласно едните сътрудници, че не носи никаква информация. Допълнителни 500 хиляди лева сме дали за тази осведомителна система за хората с увреждания, а се оказва, че не работи. Значи държавното управление е осигурило задоволително средства, само че целият надзор, организация и процедура се оказва, че не е задоволително ефикасна. Много организации, доста неправителствени организации, доста министерства, доста пари – и резултатът е най-после, че има митинг “, разяснява министър председателят.

Преговорите сред властта и майките не престават идващия вторник, когато ще се начертаят съответни ограничения за подкрепяне на хората с увреждания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР