Да бъде изграден нов гранично контролно-пропускателен пункт на сръбско-българската граница

...
Да бъде изграден нов гранично контролно-пропускателен пункт на сръбско-българската граница
Коментари Харесай

Радев и Вучич с идея, която ще улесни милиони българи и сърби

Да бъде построен нов гранично контролно-пропускателен пункт на сръбско-българската граница ще предложат Румен Радев и Александър Вучич на държавните управления в своите страни. Това заяви на конференция българският президент, който е на публично двудневно посещаване в Сърбия, оповестява Канал 3.
" Предстои да бъде разисквано по кое време и къде може да се построи новият пункт, само че би трябвало да се подчертае неговото значение за двустранното съдействие и за това хората от двете страни на границата да могат да поддържат връзка по-лесно ", сподели в Белград президентът Радев, наблягайки, че и двамата с сътрудника му Вучич желаят да приказват с конкретика.
Радев сърдечно благодари на своя хазаин за поканата, за топлото посрещане и гостоприемството при първото му публично посещаване в страната.
" Само преди четири месеца с президента Александър Вучич обсъдихме значими тематики за нашето съдействие и се веселя, че в този момент можем да продължим този разговор ", сподели Радев пред публицистите.

" Със удовлетворение установявам, че растежът на стокообмена сред нашите другарски страни е забележителен, като за 2017 година той надвиши 1 милиарда евро ", акцентира българският президент.
Радев изрично уточни, че и отсега нататък Сърбия може да разчита на поддръжката на България по европейския си път. " Това е и нашата цел. Развитието и интеграцията на страните от Балканите е в интерес за целия район. Считаме, че 2025 година е амбициозна, само че постижима за Сърбия цел по пътя й към Европейски Съюз ", сподели президентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР