Да бъдат създадени спешни пунктове за тестване за Covid-19 настояват

...
Да бъдат създадени спешни пунктове за тестване за Covid-19 настояват
Коментари Харесай

БЛС настоява за спешни пунктове за тестване на Covid-19


Да бъдат основани незабавни пунктове за тестване за Covid-19 упорстват от Българския лекарски съюз, съобщи БНР. В тях ще могат да се изпращат пациентите при подозрение за болест с вируса. Целта е специфичните кабинети, в които се вземат пробите, да са отвън болничните заведения.

Разкриването на сходни кабинети ще облекчи работата на общопрактикуващите лекари и няма да основава заплаха за останалите пациенти, изключително през есенно-зимния сезон, когато се чака пик и на други вирусни болести със сходни на Covid признаци, сподели зам.-председателят на БЛС лекар Николай Брънзалов.

В писмен отговор до БНР от Министерството на здравеопазването оповестяват, че не е належащо основаването на незабавни пунктове за Covid-19. На тези жители сега не се постанова да чакат дружно с хронично заболели лица пред лекарски кабинети.

Ако бъдат разкрити незабавни пунктове, от БЛС упорстват финансирането на PCR тестванията на здравноосигурените пациенти да не бъде за сметка на НЗОК, защото при гласуването на бюджета ѝ средства за Covid-19 не са били планувани.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР