Да бъдат отпуснати средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ Константин

...
Да бъдат отпуснати средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ Константин
Коментари Харесай

Съветник предлага отпускане на средства за гвардейски униформи в гимназия

Да бъдат отпуснати средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ „ Константин Фотинов “ за закупуване на униформи за Втори училищен гвардейски оркестър и доокомплектоване на униформите на Четвърти училищен гвардейски отряд. Това предлага общинският консултант Георги Дракалиев в своя докладна, която се чака да бъде прегледана на идното съвещание на ОбС-Бургас. Заложената сума е 5 000 лева, като средствата да бъдат отделени от издръжката на общинската администрация.

„ В своята 50-годишна история, ПГЕЕ „ Константин Фотинов “ е съхранила и запазила традициите на учебното заведение, възпитавайки у подрастващите възприятие на принадлежност към родината. През 2011 година е основан Представителен гвардейски блок “ от момчета, облечени в гвардейски униформи, както и училищен гвардейски оркестър. През ноември 2011 година са закупени и униформи на гвардейския блок, съобразени с националните обичаи и традициите от българската военна история “, разяснява Дракалиев.

Бургаската гимназия е първата, удостоена със знаме и тамбурмажор. Това се случи на гала на 3 юни тази година в морския град. Тогава знамето на Четвърти училищен гвардейски отряд и тамбурмажора на Втори училищен гвардейски оркестър бяха връчени от зам.-министър ръководителя и министър на защитата Каракачанов. Събитието се организира под патронажа на президента Радев, с поддръжката на Министерството на защитата и с присъединяване на Националната гвардейска част.

В своите претекстове общинският консултант Георги Дракалиев излага и нуждата от отпущането на съответната сума.

„ Необходимо е униформите на младите бургаски гвардейци да бъдат идентични с достоверните униформи на Националната гвардейска част, с цел да могат те да вземат присъединяване в даването на тържествено заричане пред президента. Това е обред, който ще се състои през септември. За задачата учебното настоятелство се нуждае от средства за закупуване на нови униформи за оркестъра и доокомплектоване на униформите на отряда. Цялата сума е 9500 лева, като в нея се включват другите детайли на облекло и аксесоари “.

По думите на Дракалиев със закупуването на униформите бургаските младежи ще могат да вземат участие във всяко представително събитие на община Бургас. „ Хубаво е да се насърчават всички прояви на национализъм измежду младите и по този начин да се дава образец на подрастващото потомство “, стимулира се още вносителят на докладната. Георги Дракалиев е регионален водач на Вътрешна македонска революционна организация, част от групата на ГЕРБ в локалния парламент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР