Да бъдат отменени тържествените мероприятия на Шипка по случай Националния

...
Да бъдат отменени тържествените мероприятия на Шипка по случай Националния
Коментари Харесай

Щабът за коронавируса поиска да се отменят тържествата на връх Шипка

Да бъдат анулирани тържествените мероприятия на Шипка по случай Националния празник на Република България – 3-ти март. Това предлага Националният действен щаб за съгласуване, образуване на дейностите на способените държавни органи по отношение на оповестената от СЗО неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта COVID-19.
Решението на Щаба е съобразено със мненията на привлечени към него специалисти от региона на епидемиологията, инфекциозните заболявания, вирусологията и превантивната медицина, оповестиха от ВМА.

Причина за рекомендацията, адресирана с публично писмо на ръководителя на оперативния щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски до президента на Р България, до ръководителя на Народното събрание, до министър-председателя, до регионалния шеф на Стара Загора и кмета на община Казанлък, е, че скупчването на огромни групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични опасности.

Въпреки, че в страната ни няма регистриран случай на новия ковид, в последните дни се следи грипна вълна от вирус вид „ Б” в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други.

Общопрактикуващите лекари и учебните управления оповестяват за увеличена заболяемост от респираторни инфекции и грип, по отношение на което тук-там следва оповестяване на грипна зараза, а за учениците – и на грипна почивка.

Справката на епидемиологичната обстановка демонстрира, че ситуацията в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни болести.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР