Д-р Василка Юрукова е водещ специалист по вътрешни болести, хомеопатия,

...
Д-р Василка Юрукова е водещ специалист по вътрешни болести, хомеопатия,
Коментари Харесай

Д-р Василка Юрукова: Гневът и обидата водят до алергии

Д-р Василка Юрукова е водещ експерт по вътрешни заболявания, хомеопатия, Шуслерова терапия и биорезонансно лекуване. От 2000 до 2012 година преподава хомеопатия на лекари и фармацевти в медицинските университети в София, Пловдив и Варна. От 2006 до 2011 година образова лекари и стоматолози по хомеопатия в Съединени американски щати, след което организира свое онлайн образование на британски език, предопределено за лекари от Съединени американски щати и Канада. През последните 10 години организира фоун линк семинари за лекари хомеопати в Австралия и Нова Зеландия. Преди месец се състоя премиерата на първата й книга – „ Живот без алергии “, в която доктор Юрукова показва своя 20-годишен опит, както и научни данни по тематиката.

За последните 20 години броят на хората с алергии се е нараснал 3 пъти. 20% от популацията у нас страда от алергична хрема, а 9% от българите имат бронхиална астма. Кожните алергии засягат една четвърт от хората у нас  – към 20% страдат от атопичен дерматит и близо 25% най-малко един път са имали уртикариални обриви.

По-скъпи от туберкулоза и СПИН, взети дружно

Алергиите постоянно не престават през целия живот, като сензитивно утежняват неговото качество, а икономическите последствия от това са за цялото общество. Според Световната здравна организация цената, която се заплаща за лекуване на астма, е по-голяма от средства за терапия на туберкулоза и СПИН, взети дружно, сподели по време на представянето на книгата си доктор Юрукова.

Традиционната терапия се организира дълготрайно с тежки медикаменти като кортикостероиди и антихистамини. Лечението има доста странични резултати, които утежняват здравето и водят до отключване на нови болести, тъй като е известно, че кортикостероидите повреждат всеки орган в тялото. Много постоянно не се нападна първопричината за алергията и по тази причина тя остава продължителен проблем за цялостен живот.

Паразити, бактерии, гъбички също способстват

Алергите не са единствено наследствени болести, твърди доктор Юрукова. Те са комплицирана композиция от разнообразни фактори и по тази причина в лекуването им би трябвало да има сложен метод. До огромна степен се дължат на инфекциозни причинители (гъбички, паразити, бактерии), които отслабват имунната система и я вършат по-реактивна към безобидни субстанции. Излекуването на тези остри или хронични инфекции води до намаляване или цялостно прекъсване на алергичните признаци, само че би трябвало да се има поради, че дълготрайното антибиотично лекуване освен не унищожава бактериалната зараза, а прибавя и гъбична. Гъбичките са честа зараза, която се среща при хората с бронхиална астма.

Интересен образец от процедура на доктор Юрукова са пациентите с уртикария. В огромна част от случаите зад това заболяване стои паразитна зараза. Паразитите отделят отрови, които нервират кожата и предизвикват обриви. Премахването на инфекцията води до изгубване на неприятните обриви и до понижаване на потребността от кортикостероиди и антихистамини, които се стопират под лекарско наблюдаване.

Всяка тежка астма, всяка упорита алергична хрема се утежняват от проблемите на стомашно-чревния тракт, акцентира доктор Юрукова. Чревните инфекции са основни при сходен жанр дихателни алергии, въпреки че се счита, че би трябвало да се лекуват белият дроб и дихателните пътища.

Ролята на токсините и отрицателните страсти

Инфекциите и наследствеността не са единствените виновниците за появяването на алергиите. Задръстването на клетките и междуклетъчното пространство с отрови прави невъзможна работата на органите за детокс – черен дроб, бъбреци, лимфната система, дебело черво, кожа и бял дроб, твърди доктор Юрукова. Един от сериозните проблеми са генномодифицираните храни, които са нетипична храна за нашите тела.

Заедно с това не би трябвало да забравяме психоемоционалния стрес, на който сме подложени всеки ден. Гневът, разочарованието и обидата, плюс наследствеността, основават идеална среда за развиване на алергичните болести. Често алергията, която развиваме, е резултат освен от домакински прахуляк, а от нетърпимост, алергия към хора и обстановки в нашия живот.

Освен справяне с инфекциите и отрицателните страсти, доктор Юрукова предлага детокс на тялото като последваща стъпка за попречване на алергиите. За задачата тя предлага композиция от четири хомеопатични медикаменти за детокс на черния дроб, която може да бъде открита в книгата й. Приготвя се разтвор, който се пие през целия ден на глътки 1-2 пъти годишно за по 1 месец, а за хората с алергии – 2-3 пъти годишно. Освен че алергиите понижават, детоксът има и козметичен резултат – тенът изсветлява, кожата става по-хубава, тъй като се пречиства черният дроб.

Непоносимостта към глутен и млечни артикули

Лекарите все по-често се сблъскват с новата зараза – нетърпимост към глутен и млечни артикули. Въпреки че хранителната алергия и хранителната нетърпимост протичат по друг метод на равнище клетка, в случай че пациентите не понасят избрана храна, а ежедневно я употребяват, това води до развиване на многочислени признаци, някои от които доста припомнят алергичните, изяснява доктор Юрукова.

Непоносимостите към глутен и/или млечни артикули се развиват с възрастта, до момента в който питателните алергии се срещат най-много при децата. Около 250 признака се свързват с глутена – болки в ставите (което не е артрит), стерилитет, болест на Хашимото, оточност, болки в корема, заден ринит.

Непоносимостите въздействат съществено върху възникването и протичането на различен чест проблем, каквито са автоимунните болести.
Тези непоносимости са признак, че червата страдат – задръстват се със слуз и тя отива в дихателната система, причинявайки синузит или астматичен припадък, в случай че е в белия дроб. Спре ли се нездравословната храна, ринитът стопира, слузта се почиства и алергичните пристъпи понижават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР