Д-р Теодора Върбанова е родител на първокласник и петокласничка в

...
Д-р Теодора Върбанова е родител на първокласник и петокласничка в
Коментари Харесай

Теодора Върбанова: Няма дейстиве по посока внедряване на хибридния модел на обучение

Д-р Теодора Върбанова е родител на първокласник и петокласничка в столичното 122-о учебно заведение . Освен това тя е специалист в региона на внедряването и потреблението на технологиите в просветителния развой. Работи за “Майкрософт ”, бранш „ Образование “, като заема редица районни позиции в Централна и Източна Европа през последните 15 години.
Тази заран, Теодора Върбанова е била един от родителите-доброволци в тестването на учениците. В ефира на Радио София тя показа, че в класа на сина й, всички родители са били доброволци, даже се е стигнало до изтегляне на чоп кой от тях да оказва помощ при тестването на децата.
„ В 7.30 заведохме децата и в 8.23 часа, класната ни уведоми, че всичко е завършило, няма позитивни проби, здрави са децата. От уеб страницата на нашето учебно заведение знам, че всички 14 паралелки учат в клас, 88% от родителите са дали единодушие . В I а клас, където е моят наследник – 21 деца от 24 са в класната стая “, сподели Теодора Върбанова.
Тя изясни, че хибридният модел на образование занапред ще навлиза у нас, само че към момента съвсем не се ползва. Това значи една част от учениците да са в клас, а други у дома пред компютъра, само че те могат да си взаимодействат.
„ Много рядко моделът на хибридното образование се ползва у нас. Не се мисли в тази посока. Ние сме в трета образователна година, в която се учи онлайн . За страдание, аз не виждам посока на деяние по реализирането на обучение на високо интерактивно равнище , в което и учениците у дома да могат да вземат участие “, сподели доктор Върбанова.
Подробности можете да чуете в изявлението на Катя Василева с доктор Теодора Върбанова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР