Д-р Таня Праматарова - началник на Отделението по неонатология в

...
Д-р Таня Праматарова - началник на Отделението по неонатология в
Коментари Харесай

Д-р Таня Праматарова получи наградата Милосърдие на Община Сливен 

Д-р Таня Праматарова - шеф на Отделението по неонатология в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " - Сливен, получи премията " Милосърдие " по време на тържествената гала по връчване на премиите на Община Сливен. Заместник-кметът Пепа Чиликова връчи премията на доктор Праматарова, която от трибуната в зала " Сливен " благодари разгорещено на фамилията си, околните и управлението на болничното заведение. Тя съобщи, че приема премията като самопризнание за работата на целия екип на неонатологичното поделение - лекари, медицински сестри, акушерки и санитари.

" На всички тези, които са избрали най-благородната специалност, която в това време е сложна и от време на време разкъсваща до краен лимит.
Имаме неповторимия късмет да посрещаме живота всеки ден, да помогнем на едно дребно телце да победи и да му дадем късмет да живее. Приемаме работата си като задача, в името на живота. Пожелавам си силата на нашите млади пациенти и им давам обещание нашите грижи ", сподели доктор Праматарова.

Призът " Милосърдие " се присъжда за дългогодишна активност и проявен професионализъм, за научни постижения, за висока гражданска отговорност в региона на опазването на здравето и обществената политика. Наградата се афишира на тържествената гала за Празника на град Сливен - Димитровден. Името на носителя на премията " Милосърдие " се вписва в " Почетна книга на носителите на награди на Община Сливен ".

Д-р Таня Праматарова приключва медицина през 1989 година През 1997 година придобива компетентност „ Детски заболявания “, а през 2010 година - компетентност „ Неонатология “.

В МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ стартира работа през 1989 година като доктор ординатор в отделението по неонатология. През 2015 година става шеф на отделението. Тя е индивидът със значителен принос за европейската визия на отделението и се употребява с престиж в цялата страна.

Сътрудник е на Фондация „ Нашите недоносени деца “ от самото й основаване. Автор е на голям брой медицински публикации, включени в наръчника „ Всичко за недоносените бебета “. Подкрепя организацията като преподавател във видеоматериали и като медицински съветник.

Доказан експерт, поела задачата на живота си да посрещне новия живот със познания, професионален опит, майчина любов, отговорност и отдаденост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР