Областният управител Николай Николов, председателят на РИК – Враца Лора

...
Областният управител Николай Николов, председателят на РИК – Враца Лора
Коментари Харесай

Областният управител на Враца Николай Николов: Центърът за приемане на протоколите е изцяло обезпечен

Областният шеф Николай Николов, ръководителят на РИК – Враца Лора Младенова и представителите на Комисията Красимир Колев и Силия Иванова направиха инспекция на изчислителния център, в който следва да се извърши обработката на протоколите от изборите за народни представители на 27 октомври.

Областният шеф посочи пред медиите, че центърът е оборудван с задоволително на брой работни зони за секционните комисии.

„ Във фоайето на ДКТ – Враца има опция да се сътвори добра работна среда и за членовете на РИК, и за секционните комисии. Има построена интернет съгласуваност от два разнообразни доставчика. Също по този начин сме подсигурили аварийно електрозахранване, при настъпване на възможни повреди “, съобщи Николай Николов.

Салонът на театъра е очакван за изчакване от представителите на секционните изборни комисии до окончателното предаване на протоколите на РИК - Враца. Общият брой на комисиите от региона е 327, като към тях са обособени 8 преносими секции.

Изборният ден стартира тъкмо в 7.00 ч. и завършва в 20.00 ч. на 27 октомври, а в случай че има чакащи за гласоподаване хора пред секцията, изборният ден може да бъде продължен до 21.00 ч. Всички бюлетини са предадени на общините, в утрешния ден упълномощени представители на РИК ще дават на общините изборните бумаги и материали. Във 228 секции е планувано машинно гласоподаване. Видеонаблюдение има в 291 секционни изборни комисии.

Областният шеф добави също, че е обезпечен и заздравителен пункт с минерална вода и топли питиета.

За по-добра организация е направен и утвърден проект за пропускане на представителите на комисиите, тъй че да не се затруднява работата на РИК.

Николай Николов акцентира, че е обезпечено подпомагане от бранш „ Охранителна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи, а чиновници на Областна администрация – Враца ще подкрепят организационно -техническа активност на процеса по приемане на протоколите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР