Д-р Щерьо Ножаров за икономическите последствия от конфликта между Русия

...
Д-р Щерьо Ножаров за икономическите последствия от конфликта между Русия
Коментари Харесай

Експерт: Цените на горивата няма да паднат до края на годината

Д-р Щерьо Ножаров за икономическите последици от спора сред Русия и Украйна

"Очаква се след глобите Русия да понижи добива на газ и нефт, което ще вдигне цената. Бюджетът е конструиран за доста по-ниски цени на горивата. Цените им няма да паднат от сегашните си равнища дълго време, до края на годината това не се чака ", сподели в "Твоят ден " по доктор Щерьо Ножаров, стопански консултант към Българската стопанска камара.

"Ситуацията е доста динамична на пазара на горивата, утешение се чака чак през ноември. Високите цени на горивата ще обиден всички бизнес браншове в България. Също по този начин доста сектори разчитат на импорт на метали от Русия, Украйна и Беларус, което ще удари промишлеността ", съобщи още специалистът.

Д-р Ножаров добави, че Русия има система, аналогична на SWIFT, само че, с цел да работи с нея, друга страна би трябвало да се причисли към нея.

"Инфлацията с спора в Украйна може да стигне приблизително до 9%, Българска народна банка бе дала 7,7% преди този момент. България към момента не е предприемала ограничения против инфлацията, само че това ще се наложи ", означи той.

Според него Европейски Съюз би трябвало да има по-съществена поддръжка за страните членки по повод доставките на енергийни източници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР