Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център в МБАЛ Уни

...
Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център в МБАЛ Уни
Коментари Харесай

Откриха библиотека за пациенти в Онкоцентъра на  „Уни...

Д-р Росица Кръстева, шеф на Онкологичния център в МБАЛ „ Уни Хоспитал ”, откри Библиотеката за пациенти. Новата облага е построена благотворително за даването на още по-добри условия в лечебното заведение. Грижата за пациента през 21 век е сложна и изисква посрещане както на медицинските, по този начин и на психическите и обществените потребности на пациентите.

Още от самото си основаване Онкологичният център следва тази политика и слагането на началото на Болничната библиотека е следващата самодейност в името на цялостното и най-съвременно даване на здравни грижи. Библиотеката е резултат от взаимните старания на доктор Росица Кръстева, Командерия " Княз Борис Първи " към Велик Приорат - България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим и ИК Гея-Либрис. В отговор на характерните психосоциални потребности на пациентите, изключително на тези, на които е нужен по-продължителен болничен престой, Библиотеката предлага многообразие от заглавия, като по този метод се дава достъп до висококачествена литература за необятен кръг от читатели. В празника по разкриване на Библиотеката, който съответствува и с третата годишнина на Отделението по здравна онкология, присъединяване взеха изгряващите звезди по спортни танци Антон Анев и Виктория Георгиева.

Подарък от исторически издания, свързани с родния край и одобрение, насочи доктор Красимира Чачова-Ранчева, шеф на МБАЛ „ Уни Хоспитал “. Обещание да продължат да попълнят Библиотеката дадоха Галя Кръстева, изпълнителен шеф на ИК Гея-Либрис, както и Светлана Тилкова – Алена и проф. Юлия Николова от Командерия " Княз Борис Първи " към Велик Приорат - България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. Книги и цветя подариха и пациенти на доктор Кръстева, които изрекоха голямата си признателност към нея и екипа ѝ.
Създаването на Болнична библиотека на територията на Онкологичния център приобщи „ Уни Хоспитал ” към групата на високо развитите и обществено виновни болнични заведения, чийто брой към момента не е задоволително огромен, даже в международен мащаб.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР