Д-р Лорън Манакър отбеляза, че този продукт има незаслужено лоша

...
Д-р Лорън Манакър отбеляза, че този продукт има незаслужено лоша
Коментари Харесай

Експерт препоръчва оризът да се консумира охладен

Д-р Лорън Манакър означи, че този артикул има несправедливо неприятна слава 

Белият ориз е източник на манган, който е от изгода за здравето на костите. Но изгодите му не свършват дотук.

Това споделя диетологът Лорън Манакър, предава.

Специалистът означи, че този артикул има несправедливо неприятна популярност заради обстоятелството, че нормално не се предлага на хора с диабет и метаболитни нарушавания.

Въпреки обстоятелството, че ястията с бял ориз водят до внезапно повишаване на равнищата на глюкоза в кръвта, този артикул има изгоди за здравето, в случай че се яде вярно, съгласно доктор Манакер.

Според експерта белият ориз се отличава със наличието на редица витамини и микроелементи, които са значими за поддържането на положително здраве. По-специално, той съдържа енергийни въглехидрати, витамини от група В - нужни за мозъка, селен, фосфор и цинк, които укрепват имунитета.

За здравето на костите ни е нужен манган, а той се съдържа единствено в белия ориз. Богат е и на фолиева киселина, която е нужна за профилактика на анемия, добавя още диетологът.

Експертът предлага оризът да се употребява охладен. След като оризът престои известно време в хладилника, нишестето в него става стабилно и работи като пробиотик в червата, което е потребно за храносмилането и за подсилване на имунната система, добавя още специалистът.

*Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията с доктор или диетолог!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР