Д-р Катя Паскова е сред първите специалисти поставили началото на

...
Д-р Катя Паскова е сред първите специалисти поставили началото на
Коментари Харесай

Недоспиването и стресът са най-големите врагове на здравата и красива кожа | Д-р Катя ПАСКОВА

Д-р Катя Паскова е измежду първите експерти сложили началото на естетичната дерматология в България. Тя е създател и началник на една от най-известните столични клиники – „ Дерма Вита ”. Клиниката разполага с най-хубавите технолигии на международния пазар и повече от 15 години оказва помощ на хиляди пациенти да разрешат техния изящен или дерматологичен проблем. Д-р Паскова има редица специализации от целия свят и всяка година прибавя по няколко нови към портфолиото си. Член е на Българското дерматологично сдружение, Дружеството на частнопрактикуващите кожни лекари в България, Академията по практична дерматология и естетична медицина, Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), Европейската общественост по лазерна дерматология (ESLD). Философията й на експерт кожен лекар включва убеждението, че хубостта на първо място е естетика в пропорциите и е позволена всяка промяна, само че с мярка.

„ След 40, дамата има лицето, което заслужава ” – по този начин счита Коко Шанел. Какво е вашето мнение за хубостта, която се опитваме да съхраним след тази възраст? И по кое време в действителност би трябвало да стартираме с това?

Бих споделила, че след 40 години, дамата има лицето, за което се е грижила от 20 години. Колкото по-рано стартираме да обръщаме внимание на кожата си и да се грижим за нея, толкоз по-добре ще ни се отблагодари тя на по-късен стадий. Посещението при експерт кожен лекар, оказва помощ да се подбере подобаващ артикул или да се назначи лекуване на проблем, които във времето може да се задълбочи. Съвременната естетична медицина ни разрешава да изглеждаме ужасно и на 40 и след 50 годишна възраст. Така нареченото „ красиво остаряване ” е допустимо, в случай че доверите кожата си на добър експерт. Той ще ви помогне да изглеждате свежи, отпочинали и ще отстрани няколко години от лицето, без намесата да проличава. Това е сложна задача, би трябвало добра преценка, доста знание по анатомия и години процедура.

Кой е най-простият професионален съвет за красива кожа, който можете да дадете?

Не пропускайте ежедневната грижа за кожата. Почистването на грима, нанасянето на слънцезащита целогодишно и постоянните визити при вашият кожен лекар са пътят към красивата кожа.

Кои са най-големите врагове на хубавичко и красива кожа?

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, тя отразява всички процеси които се случват вътре в нас. Начинът по който се храните, използването на цигари и алкохол, недоспиването и стресът са най-големите врагове на хубавичко и красива кожа. 

Как българските дами се грижат за външния си тип – какви „ жертви ” са подготвени да създадат в името на младостта и хубостта?

Българките са прословути с хубостта си. Освен положителните гени, положителната грижа също е в основата на тази хубост. Българката има преимуществото за елементарен достъп до отлични, високотехнологични естетични машини и положителни експерти – на доста добра цена. В Европа и Америка цените на естетичните услуги са в пъти повече, да, стандартът там е по-висок, само че средностатистическата европейка мъчно може да си разреши лечението, която средностатистическата българка – може. Мисля, че това е огромен плюс в грижата за красивата и млада кожа на българските дами. Не бих споделила, че са нужни жертви, с цел да изглеждаме добре. Иновативните неоперативни способи и машини, дават отличнни резултати без съвсем никаква болежка, без да се постанова да си оставате вкъщи и да прекъсвате ежедневните задания. 

Коя е най-търсената естетична терапия и какво я прави такава?

Най-търсени са терапиите с бърз, неусетен резултат и без време за възобновяване. Няма една единствена терапия, която да реши казуса при всеки. Нуждите на пациента са строгоиндивидуални и даже един и същи проблем, при другите пациенти, се взема решение по друг метод.

Усилието да бъдеш млад и хубав в последно време ражда много гротескни „ достижения ” на естетичната хирургия. Защо се минава мярката и вие самата, сблъсквате ли се постоянно с нереални стремежи на ваши клиенти?

Границата сред красивото, свежо лице и прекомерните корекции, е тънка. В моята дългогодишна процедура съм се сблъсквала с доста нереалистични стремежи и упования от пациентите. Смятам че, отговорността за тези гротескни резултати е колкото на самия пациент, толкоз и на лекаря и обществото. Изкриверните правила за хубост доведоха до тези грозни резултати. Според мен естетичната медицина е изкуство. Трябва да се ползва с мярка, знание и финес. По-важо е експертът да съветва пациента, като му сложи реалистични упования и е значимо да може да откаже процедура, в случай че това ще навреди на пациента.

Вашият персонален Топ 5 на новаторските подмладяващи лечения? 

Моят персонален топ 5 и най-предпочитаните лечения в моята клиника са: преди всичко ботулиновият токсин и филърите, последвани от хайфу процедурите за лице и тяло с Ultraformer III, единствената за в този момент в България микроиглена радиочестота терапия VIVACE, стратегиите за изцяло подмладяване – съставляват композиция от инжекционни и апаратни процедури, съобразени с самостоятелните потребности на пациента, и не на последно, медицинският уред за криолиполиза – Clatuu, който отстрани мастните натрупвания и контурира тялото.  

Каква е формулата на естетиката и хубостта съгласно вас?

Формула няма, макар че хубостта се подчинява на избрани, точни математически пропорции, те я доста самостоятелна. Често пациенти идват в кабинета със фотография на някоя звезда и желаят нейните устни или скули и така нататък Много ми е мъчно да ги убедя, че не всеки може да има устните на Анделина Джоли и, че не на всеки биха му отивали тези устни. Според мен естетиката е нюх да съобраим потребностите и настояванията на пациента с опциите и самостоятелните особености.

Снимки: Дерматологична клиника Дерма Вита

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР